Kaija Koo ärsyyntyy yleisestä väittämästä: ”Ei voi pitää paikkaansa, minä kyllä kadun asioita”

Monen esikuvana toimivaa artistia ärsyttää sanonta: ”Minä en kadu mitään.”

Kaija Koo

27.5.2016 18:53

Laulaja Kaija Koo julkaisi tänään uuden kappaleen Siniset tikkaat, joka toimii esimakuna syksyllä julkaistavalta albumilla. Laulussa nuori nainen kertoo baaritiskillä kadehtivansa Kaijaa, ja tarina perustuu oikeaan tapaamiseen.

– Pohdin pitkään, miten saisin kahden sukupolven kohtaamisen biisiksi. Nykyään tuntuu, että ikä on ennemminkin haukkumasana kuin viisaus, Kaija pohtii.

Saarnaava tai opettava laulu ei ole.

– Nuoret kysyvät usein neuvoa, mitä tehdä jossakin elämäntilanteessa. Äitihahmoahan minusta myös haetaan. En väitä olevani silti mikään oraakkeli, vaikka näin eräässä radiohaastattelussa sanottiin.

Siniset tikkaat -laulu syntyi Kaijan, Erinin, Maija Vilkkumaan ja Mikko Tammisen yhteistyönä. –Oli hienoa tehdä Erinin ja Maijan kanssa töitä, ja kutsuin heidät luokseni myöhemmin vielä syömään. Kokkasin meille, joimme viiniä ja keskustelimme.

Kappaleessa artisti laulaa myös, että hänellä on elämässään kaduttavaa.

– Mua ärsyttää sanonta "minä en kadu mitään". Se ei voi pitää paikkaansa, minä kyllä kadun. Eiköhän meillä kaikilla ole asioita, jotka olisimme tehneet toisin.

Nuori muusikko, oikea ihminen, josta Kaija sai inspiraatiota lauluunsa sanoi: voi kunpa olisin kuin sinä, vahva ja rohkea.

– Vastasin, että tuskin haluaisit olla kuin minä. Et haluaisi kokea kaikkea sitä, mikä minut on tähän tuonut. Mutta nyt elämä maistuu ihanalta.

Lue Kaija Koon koko haastattelu maanantain Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?