Atomirotan uuden kappaleen ydin syntyi jo 20 vuotta sitten – katso Nenä vie -musiikkivideo!

rac

Julkaistu:

Musiikkivideo
Katso Atomirotan uusi Nenä vie -musiikkivideo ensimmäisenä ISTV:stä!
Viime vuoden marraskuussa ilmestyneen I-debyyttialbuminsa myötä suureen suosioon noussut Atomirotta-yhtye julkaisi viikko sitten uuden Nenä vie -singlen, joka on esimakua yhtyeen ensi vuoden alussa ilmestyvältä kakkosalbumilta.

Muun muassa räppiä, rockia ja bluesia musiikissaan yhdistävän Atomirotan uusi single vie bändiä aavistuksen melodisempaan suuntaan, kuten vokalisti Mikko Sarjanen ja kitaristi Rane Raitsikka jo elokuussa Ilta-Sanomille uumoilivat.

– Otetaan biisi vain biisinä, mutta ehkä meillä on tulevalla levyllä aika paljon enemmän melodiaa viime levyyn verrattuna. Mutta on siellä edelleen paljon räppiäkin. Levy on hyvin monipuolinen ja jokaisella biisillä on oma suuntansa, Mikko sanoo nyt Ilta-Sanomille.

– Atomirotan kohdalla ei oikein tiedä koskaan, mitä tässä tapahtuu. Meillä on niin paljon koko ajan idiksiä.


Vaikka Nenä vie -kappale on uunituore, on kappaleen melodiakulku syntynyt jo noin 20 vuotta sitten. Suomipunkin legendoihin kuuluva Rane Raitsikka asui tuolloin Los Angelesissa ja keksi kitarallaan kappaleen ytimen, mutta melodia jäi kytemään hänen metaforiseen pöytälaatikkoonsa vuosikausiksi.

– Viime vuosina Rane on alkanut kaivella vanhoja juttuja ja tämä on yksi niistä. Melodia ja biisin ajatus on kulkenut pitkään mukana ja siitä on olemassa kaikenlaisia versioita.

– Kerran Rane sitten alkoi soittaa biisiä ja lauloi kertosäkeeseen spontaanisti, että ”sinne minne nenä vie”. Aluksi sille vain naurettiin, mutta se kuitenkin kuulosti niin hyvältä, että keksimme siihen hyvän stoorin ympärille, Mikko Sarjanen kertoo.

Kappale kertoo elämisestä vaistojen varassa – viiden aistin valtatiellä, kuten kappaleessa lauletaan.

– Se on tavallinen tarina ja tuttu juttu kaikille, kun houkutukset ja muut alkaa vetää puoleensa, Mikko kuvailee.

Kappaleen musiikkivideo julkaistiin tänään perjantaina ja video on ensinäytössä ISTV:n kautta.

Musiikkivideo kuvattiin elo–syyskuun vaihteen tienoilla.

– Vaikkei sitä ehkä uskoisi, video on kuvattu vain noin kuukausi sitten. Silloin sää oli vielä todella lämmin, Mikko muistelee.

Atomirotta esiintyy tänään perjantaina 9. lokakuuta Helsingin Bar Bäkkärissä. Keikka alkaa noin klo 23.30.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt