Tarja Turunen palasi viimein klassisen pariin – katso video ensimmäisestä sinkusta!

rac

Julkaistu:

uusi levy
Nightwishin jälkeen sinfonista rockia esittänyt Tarja Turunen julkaisee syyskuussa ensimmäisen pelkästään klassista musiikkia sisältävän soololevyn. – Todellakin kynnys on korkealla, Turunen myöntää.
Nightwishin laulajana aiemmin tunnettu, sittemmin menestyksekkään soolouran luonut Tarja Turunen julkaisee syyskuun 11. päivä uuden levyn. Tällä kertaa Turuselta kuullaan kuitenkin jotain uutta, sillä levy on täysin klassista musiikkia.

Ave Maria – En Plein Air sisältää Ave Maria -rukoustekstiin sävellettyjä kappaleita, joista yksi on Turusen itsensä tekemä. Levy on äänitetty Seinäjoella, Lakeuden Ristin kirkossa. Ensimmäinen sinkkulohkaisu on Paolo Tostin säveltämä kappale.

Tarja Turunen, Ave Maria on ensimmäinen klassinen albumisi, oliko kynnys kuinka korkealla sinfoniseksi rockiksi luonnehditun musiikin jälkeen?

– Todellakin kynnys on korkealla. Haaste lähteä tämän albumin kimppuun oli suuri, enkä varmaan olisi tohtinutkaan ottaa sitä vastaan ilman urkuri Kalevi Kiviniemen kannustusta ja rohkaisevia sanoja. Tosiasia on kuitenkin se, että maailmalla minut tunnetaan rocklaulajana, mutta kuulijakuntani hyvin tietävät taustani klassisen musiikin puolella. Teen klassisen musiikin konserttikiertueita sekä konsertteja vuosittain ja rockfanit seuraavat minua myös noissa tapahtumissa. Olen opiskellut kamarimusiikkia lukuisien vuosien ajan, joten koen olevani valmis tähän projektiin.


Olet säveltänyt itse yhden kappaleen levylle, miltä säveltäminen tuntui?

– Olen jo vuosien ajan säveltänyt musiikkia rock-albumeilleni, joten Ave Marian kirjoittaminen ei tuntunut hyvinkään erilaiselta projektilta. Itse asiassa kyseinen kappale syntyi muutamassa minuutissa.

Arveluttavatko metalli/rockmusiikkilinjaan mieltyneiden faniesi reaktiot?

– Ei lainkaan arvelluta. Olen itse löytänyt balanssin klassisen sekä rockmusiikin välillä artistina, joten uskon, että rock-fanini ovat tehneet samoin. He ovat nähneet minun esiintyvän lukuisia kertoja klassisen musiikin tapahtumissa, joten monet heistä odottavat tätä albumia yhtä lailla mitä rockjulkaisujani.


Ave Maria on rukous, mikä merkitys rukouksella on itsellesi?

– Klassiselle laulajalle Ave Marioiden laulaminen on hyvin yleistä, sillä niitä esitetään ei tilaisuuksissa sekä myös nauhoitetaan levyille paljon. Sama pätee minuun. Kuten kyseessä on katolinen rukous, en itse tunne yhteyttä itsessään Ave Maria rukoukseen, mutta kunnioitan sitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt