Musiikki

Laulaja Ilpo Kaikkosen huima muodonmuutos – ”Halusin, että mulla on elämääni itsemääräämisoikeus”

Julkaistu:

Tyylimuutoksia
Pitkästä kiharaisesta tukastaan tutuksi tullut laulaja Ilpo Kaikkonen on muuttanut sekä hius- että musiikkityyliään.
Laulaja Ilpo Kaikkonen on saanut vuosien varrella kuulla satoja kertoja ihailua hänen ainutlaatuisesta kiharatukastaan. Mutta 18. huhtikuuta lahtelaislaulaja päätti tehdä radikaalin ratkaisun ja luopua siitä.

– Se oli muhinut mielessä jo useamman vuoden, mutta aiemmin mulla ei ollut rohkeutta toteuttaa sitä. Nyt kevään korvalla tuli kuitenkin fiilis, että olisi aika freesata tukkaakin, kun mulla oli jo musiikinkin puolesta uudistunut olo, Ilpo Kaikkonen sanoo.


Pitkä kiharatukka vaihtui huomattavasti lyhyempään hiustyyliin ja samalla Kaikkonen on antanut myös parran ja viiksien tulla esiin, kun kerran ovat tullakseen.

– Aikansa kutakin, hetkeäkään ei ole ollut ikävä pitkää tukkaa. Halusin kasvaa aikuiseksi ja ehkä nyt näytän hieman miehekkäämmältä, vaikka geeliä ja hiuslakkaa kuluukin paljon enemmän kuin ennen. On vapauttava fiilis, kun ei ole koko ajan tukkaa suussa tai silmillä.

– Myös läheiset ovat olleet vahvasti sitä mieltä, että hiusten leikkuu oli hyvä ratkaisu, kihloissa oleva Kaikkonen naurahtaa.


Hiustyylimuutoksen jälkeen hän tuli toukokuussa esiin myös toisen tyylimuutoksen kanssa. Hän julkaisi 22. toukokuuta oman levy-yhtiönsä Ilmalaivan kautta uuden Muistan sen lauantain -kappaleen, jonka tyyli eroaa melko paljon aiemmasta. Kuuntele kappale alta tai täältä.Jos Vol.1-debyyttialbumi oli raikasta ja reipasta suomipoppia Tehosekoitin-henkisillä vivahteilla, on uudessa singlessä kuultavissa paljon esimerkiksi iskelmä- ja rautalankavaikutteita.

– Olen hakenut musiikkiini vaikutteita nyt kauempaa historiasta ja tarkoituksena on ollut kunnioittaa sellaista pelimannimusiikkia. Nautin tällä hetkellä akustisesta soitannasta ja sen äänimaailmasta, ja tykkään siitä, että musiikissa kuuluu jonkinlaista juurevuutta. Nautin sellaista vanhasta liivipuku- ja pelimannimeiningistä, Kaikkonen sanoo.


Vuoden 2011 Idolsissa neljänneksi sijoittunut Kaikkonen työstää parhaillaan tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa ilmestyvää kakkosalbumiaan, ja koko albumin tyyli noudattelee melko vahvasti avaussinglen tunnelmaa.

– Ei ehkä ole yhtä genreä, jolla sitä voisi määritellä, mutta mielestäni tulevan levyt biisit ovat juurevaa iskelmää, kantria ja rautalankaa.

Musiikkityylimuutos tapahtui samalla, kun hän päätti irtautua isojen levy-yhtiöiden ikeestä ja alkoi tehdä musiikkia itsenäisesti oman levy-yhtiönsä kautta omilla ehdoillaan.

– En halua enää elää siinä tilanteessa, että jotkut muut ihmiset päättävät mun elämästä. Musiikki on mulle yhtä kuin elämä ja halusin, että mulla on siihen itsemääräämisoikeus.


– Nautin siitä, että nyt kukaan ei ole sanomassa vieressä, että miten mitäkin pitäisi tehdä. Tämä on nyt sitä, mitä omasta syvimmästä tulee. Haluan tehdä biisejä, joita haluan soittaa ja jotka toimivat keikoilla. Suurin osa leivästä tulee kuitenkin edelleen keikkailusta ja haluan siksi tehdä musiikkia, mistä aina paikalla oleva yleisö nauttii, Ilpo sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt