Musiikki

Provinssissa luvassa kaikkien aikojen kallein festivaalishow – hinta noin 500 000 euroa! ”Festarihistorian suurin spektaakkeli”

Julkaistu:

Massiivinen konsertti
Seinäjoella ensi viikolla järjestettävän Provinssi-festivaalin yksi odotetuimpia artisteja on skotlantilainen dj-suuruus Calvin Harris, jonka show’sta tulee erittäin massiivinen.
Maailman suurimpiin ja suosituimpiin elektronisen musiikin artisteihin kuuluva Calvin Harris esiintyy Seinäjoen Provinssi-festivaalilla ensi torstaina.

Neljättä kertaa Suomessa esiintyvä Calvin Harris 31, tuo Seinäjoelle jättimäisen festivaalishow’n, joka on toteutukseltaan yksi Suomen festivaalihistorian massiivisimpia.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Calvin Harrisin tuleva show on kallein koskaan Suomessa esitettävä festivaalikeikka, sillä pelkästään show’n erikoistehosteet maksavat satoja tuhansia euroja. Keikan kokonaiskustannukset nousevat IS:n tietojen mukaan noin puolen miljoonan euron kieppeille.

Ensi viikon torstaina klo 23.15 alkavassa konsertissa nähdään festivaalitasolla ennennäkemätön määrä erikoistehosteita: valtavasti pyrotekniikkaa, lasershow sekä eri puolilta Eurooppaa kasattu suuri led-videoseinä.

– En voi kommentoida show’n yksityiskohtia saati keikkaan liittyviä kustannuksia tai raha-asioita, mutta tietojeni mukaan keikasta on tosiaankin tulossa suurin ja näyttävin spektaakkeli, mitä Suomessa on festivaaleilla koskaan nähty. Suomesta ei yksinkertaisesti löydy niin isoja tehosteita ja sellaista tuotantotekniikkaa, joilla Calvinin kaltaisen show’n voisi toteuttaa. Siksi tekniikkaa on kerätty ympäri maailmaa, ja se luonnollisesti maksaa enemmän, Provinssin promoottori Juha Kyyrö sanoo.


– Käsittääkseni show’n visuaalinen puoli ja erikoistehosteet ovat stadionin kokoluokkaa. Normaalisti Suomessa ei ole välttämättä totuttu näkemään koko festivaalikesän aikana yhtä paljon pyrotekniikkaa ja erikoistehosteita kuin Calvinin tulevalla Provinssi-keikalla.

Keikka Provinssissa on Calvin Harrisin kesäfestivaalikiertueen ensimmäinen keikka uuden tehostetuotantonsa kanssa, joten kyseessä on niin sanotusti uuden show’n ensi-ilta.

Promoottori Kyyrö sanoo odottavansa keikkaa innoissaan.

– Odotan sitä tosi innolla, koska olen ollut tuomassa Suomeen monenlaisia artisteja vuosien aikana, mutta koskaan en ole päässyt tekemään tämäntasoista show’ta. Moni fani olisi varmaan tyytyväinen, jos Provinssissa nähtäisiin viime vuoden Weekend Festival -keikan tasoinen show, mutta Provinssissa erikoistehosteet ja näyttävyys on moninkertaista, Kyyrö sanoo.

Skotlantilainen dj-tuottaja Calvin Harris (oik. Adam Wiles) on maailman hetken tunnetuimpia EDM-musiikin tuottajia ja menestyneimpiä artisteja. Hän on julkaissut neljä omaa studioalbumia sekä tuottanut ja tehnyt musiikkia lukuisien kansainvälisten huippuartistien, kuten Rihannan, Kylie Minoguen, Katy Perryn, Keshan ja Dizzee Rascalin kanssa. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa We Found Love, Summer, Blame ja I Need Your Love.

Calvin Harris seurustelee tätä nykyä amerikkalaislaulaja Taylor Swiftin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt