Oho, Jari Sillanpää levytti heviä! Yllättävä yhteistyö metallibändin kanssa - Musiikki - Ilta-Sanomat

Oho, Jari Sillanpää levytti heviä! Yllättävä yhteistyö metallibändin kanssa

Jari Sillanpään musikaalinen venymiskyky koettiin todeksi jo vuosi sitten Tähdet, tähdet -ohjelmassa, mutta silti Sillanpään uusi aluevaltaus yllättää rajusti.

10.6.2015 20:45

Perjantaina julkaistaan vaihtoehtometallin genremääritelmät täyttävä kappale, jolla 20 vuoden takainen tangokuningas Jari Sillanpää laulaa kuin ihka aito hevimies.

Sillanpää esittää Overrated-kappaleen yhdessä WOTZC-yhtyeen kanssa, jonka kerrotaan tiedotteessa soittavan ”poukkoilevaa kierometallia”. Yhtyeen nimen lyhenne tulee sanoista Wankers of the Zoo Crew.

Mutta miksi pitkän uran tehnyt musiikkimaestro Sillanpää lähti yhteistyöhön suurelle yleisölle tuntemattoman marginaalibändin kanssa? Sillanpää antaa vastauksen kysymykseen WOTZC:in lähettämässä tiedotteessa.

– Hetken epäröin, kun mua pyydettiin fiittaamaan, koska WOTZC:n musiikkia kuunnellessani ajattelin, että eihän mua saa tähän sopimaan mitenkään. Rock-minä nosti päänsä ja halusi tähän mukaan sadalla – mutta viihdemusaminää pelotti aivan kauheasti, Sillanpää kertoo tiedotteessa.

– Rock-minä voitti. Studiossa oli hyvä meininki ja WOTZC:n jätkät tsemppasivat, kun usko meinasi loppua. On vain hyvä astua aina silloin tällöin mukavuusalueensa ulkopuolelle. Se kasvattaa ja pitää nöyränä.

WOTZC:n keulahahmo Tommi Salmelainen kehuu ja kiittää tiedotteessa Sillanpäätä yhteisistä studiosessioista, joista oheinen video antaa esimakua.

– Työskentely Jarin kaltaisen konkarin kanssa oli kaikessa letkeydessään upea kokemus. Kunnioitus hänen avoimuuttaan, ammattitaitoaan ja persoonaansa kohtaan kasvoi entisestään. Hieno mies, Salmelainen sanoo.

Overrated-sinkku julkaistaan perjantaina 12. kesäkuuta. Kappale on ensikuuntelussa Radio Rockilla torstaina klo 15.

Oheisella videolla nähdään Overrated-kappaleen making of -materiaalia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?