Chisu palaa pitkältä tauolta – ensiesiintyminen lauantaina Olympiastadionilla - Musiikki - Ilta-Sanomat

Chisu palaa pitkältä tauolta – ensiesiintyminen lauantaina Olympiastadionilla

Liki kolme vuotta keikkataukoa pitänyt Chisu palaa lavoille lauantaina Uusi Lastensairaala -hyvänteväisyyskonsertissa. Myös uutta musiikkia on luvassa.

Chisu kuvattiin Ella ja kaverit -elokuvan ensi-illassa helmikuussa 2013.

4.6.2015 11:48

Yksi Suomen menestyneimmistä naisartisteista, Chisu, tekee paluun liki kolme vuotta kestäneeltä keikkatauoltaan lauantaina, kun hän esiintyy Olympiastadionilla Liv Aid Uusi Lastensairaala -hyväntekeväisyyskonsertissa.

Chisulta on luvassa myös uutta musiikkia neljän vuoden tauon jälkeen, kun hän julkaisee uuden singlen 7. elokuuta.

– Olen kirjoittanut kappaleet vuosien 2012–2015 aikana. Prosessi on ollut aivan uudenlainen, koska yleensä olen tehnyt albumit alusta loppuun reilussa puolessa vuodessa. On ollut tärkeää pitää ensimmäistä kertaa selkeä tauko. Nyt tuntuu todella hyvältä palata takaisin, kun olen valinnut polkuni uudelleen takaisin musiikin pariin, Chisu kertoo tiedotteessaan.

Syksyllä julkaistavan albumin myötä Chisu lähtee kiertueelle loppuvuodesta.

Chisu julkaisi Instagramissa keskiviikkona kuvan, jossa hän oli kampaamossa valmistautumassa paluukeikkaansa varten.

Jos kuva ei näy, katso se tästä.

33-vuotias muusikko on keikkataukonsa aikana tehnyt paitsi uutta musiikkia myös tullut äidiksi. Chisu eli Christel Sundberg ja puolisonsa Mikki Kunttu saivat esikoisensa viime lokakuussa. Kuntulla on entuudestaan kaksi lasta.

Debyyttialbuminsa Alkovi vuonna 2008 julkaissut Chisu nousi rytinällä kotimaisen musiikkimaailman kirkkaimpaan kärkeen vuonna 2009 ilmestyneen toisen pitkäsoittonsa myötä. Vapaa ja yksin myi tuplaplatinaa eli yli 50 000 kappaletta.

Chisun kolmas albumi, Kun valaistun, julkaistiin lokakuussa 2011, ja jo loppuvuodesta 2012 se oli myynyt yli 100 000 kappaletta. Kesäkuussa 2012 albumista julkaistiin erikoispainos Kun valaistun 2.0., jolla oli kolme uutta kappaletta.

Chisu on ehtinyt urallaan pokata jo pinon palkintoja. Emma-pystejä naiselta löytyy kaikkiaan jo yhdeksän. Vuonna 2011 Emma-gaalassa hänet palkittiin vuoden tuottajana, vuoden naissolistina, vuoden albumista ja vuoden pop-albumista sekä Sabotage-musiikkivideostaan. Lisäksi hänet on palkittu Teosto-palkinnolla.

Chisu säveltää, sanoittaa, sovittaa ja tuottaa omat albuminsa. Hän tekee myös musiikkia muille artisteille. Kaikkiaan Chisun levyjä on myyty yli 200 000 kappaletta.

Chisu vetäytyi keikkatauolle 22. syyskuuta 2012, minkä jälkeen hän on pysytellyt myös lähes kokonaan poissa julkisuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?