Tarja ja Antti pääsivät nettiyleisön suosikkeina suoraan SM-karaoken finaaliin - Musiikki - Ilta-Sanomat

Tarja ja Antti pääsivät nettiyleisön suosikkeina suoraan SM-karaoken finaaliin

Ilta-Sanomat järjesti äänestyksen, jonka johdosta eniten ääniä saanut mies- ja naislaulaja pääsivät suoraan SM-karaoken finaaliin.

27.5.2015 13:19 | Päivitetty 28.5.2015 10:29

Yleisöäänestyksessä ääniä annettiin viikon aikana huikeat 24 000 kappaletta. Äänestys suoritettiin 80 lauluesityksen joukosta. Eniten ääniä saivat Tarja Savolainen Espoosta ja Antti Haapasalo Kajaanista.

Espoolainen Tarja Savolainen otti uutisen ihmeissään vastaan.

- Oho, et oo tosissas? Ei ole todellista! Savolainen hämmästelee.

 - Oho, et oo tosissas? Ei ole todellista! Tarja Savolainen hämmästelee.

Ylivoimaisen äänimäärän naisten sarjassa napannut Tarja on valjastanut ystävät ja perheenjäsenet äänestystyöhön.

- Olisin voinut enemmänkin tehdä töitä. Lähipiiriä olen muistuttanut äänestyksestä. Ehkä muut ovat vieneet tietoa eteenpäin, aika yllätyksenä promoamiseen nähden. Olen tosi tyytyväinen, Savolainen kertoo äänestyksestä.

Osallistuminen itse kilpailuun tuli vahingossa. Tarja lähti kilpailuun kuunteluoppilaaksi, mutta ystävän kannustamana otti osaa itsekin.

- Olin vielä itse kipeänä alkukarsintojen aikaan, mutta ystävät jaksoivat niin kovin painostaa, että ajattelin että kai sitä voi kipeänäkin yhden biisin laulaa. Kas kummaa, meninkin sitten suoraan jatkoon aluefinaaliin, Savolainen muistelee kisaa.

Taiteilijanimellä ”Kalevi” esiintynyt Antti Haapasalo otti myös äänestystuloksen ilolla vastaan.

- Tässähän on käynyt sellainen hassu juttu, että olen useamman vuoden jo laulanut taiteilijanimellä ja paremmin sillä nimellä jopa tunnetaan karaokeravintoloissa. Osa tutuistakin tuntee paremmin nimellä Kalevi, Haapasalo kertoo.

Varsinaista PR-työtä ei Kalevi myönnä tehneensä, vaikka miesten sarjan äänimäärä oli ylivoimainen.

- Useamman välikäden kautta sain tiedon, että ihan tuntemattomatkin ihmiset ovat käyneet äänestämässä. Karaokesta olen aina tykännyt ja kun jaksaa hymyillä niin ihminen kyllä hymyilee takaisin, Haapasalo jatkaa.

Mitään salaisia aseita ei finaalissa Kalevilta tulla näkemään. Mitään ei tyylillisesti lähdetä muuttamaan, Kalevi on Kalevi.

- Tykkään antaa itsestäni kuulijalle ja katsojalle, sekä esiintyä muullekin kuin sille ruudulle, jossa on niitä sanoja. Aluefinaalissa mentiin aivan hassussa transsissa, Haapasalo tarinoi.

 Aluefinaalissa mentiin aivan hassussa transsissa, Haapasalo tarinoi.

Kannustusjoukkoja on Kalevin matkaan lähdössä mm. Kuopiosta, Oulusta sekä Etelä-Suomesta.

- Iso hatunnosto kaikille ystäville ja tukijoille. Kiitos myös Oulun Pataässälle ja Kajaanin ravintola Grönille, joiden kannustusta ilman en olisi kilpailuun lähtenyt, Kalevi kiittää tukijoitaan.

ISTV:n yleisöäänestys jatkuu edelleen ja omaa suosikkiaan voi äänestää aina kilpailun loppuun saakka. Yleisön suosikki palkitaan erikseen tapahtuman päätteeksi. Äänestä tästä.

Katso kaikki 80 finalistivideota tästä.

SM-Karaoken finaalituomaristossa nähdään mm. näyttelijä Riku Nieminen, oopperalaulaja Mika Pohjonen, ohjaaja Lauri Nurkse, tuottaja Timo Lindström, toimittaja Jussi Ridanpää, stylisti Teuvo Loman, ISTV:n poppipoliisi Mika Seppänen sekä muusikko Matti Nurro.

ISTV esittää koko finaalitapahtuman molemmat päivät suorana lähetyksenä 29.-30. toukokuuta. Finaalitapahtuman juontavat Sami Hintsanen, Säde Hovisilta ja Ann Wikström.

Lähetys alkaa molempina kilpailupäivinä klo 18. ja top-10 –finaalikierros käynnistyy lauantaina klo 23. Lauantain päätteeksi selviää, ketkä kaksi laulajaa kruunataan karaoken Suomen mestareiksi.

Lisätietoja tästä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?