Elton John uskoo: ”Homofobia esti isää tulemasta konsertteihini”

Julkaistu:

Ennakkoluulot
Muusikko Sir Elton John uskoo, että homofobian takia hänen isänsä ei koskaan tullut katsomaan hänen esiintymisiään.
Sir Elton John, 68, epäilee, että hänen isänsä Stanley Dwight ei koskaan hyväksynyt hänen seksuaalista suuntautumistaan ja jätti siksi tyystin huomioimatta hänen menestyksensä musiikkiuralla.

– Isäni tiesi jotakin menestyksestäni, mutta hän ei koskaan tullut katsomaan yhtäkään show’tani, Elton John kirjoittaa The Times -lehdessä Bang Showbiz -uutistoimiston mukaan.

Muusikko on parhaillaan mukana Billy Elliot -musikaalin tuotannossa Lontoossa. Hän myöntää, että hänelle oli katkeran suloista nähdä päähenkilön isän viimein hyväksyvän poikansa intohimon tulla balettitanssijaksi.

– Se hetki, jolloin Billyn isä näkee poikansa esiintyvän, huomaa poikansa sykkivän sydämen ensimmäistä kertaa ja ymmärtää, mitä hänen poikansa voi saavuttaa, sitä ei koskaan tapahtunut minulle. Minun isäni ei koskaan nähnyt menestystäni, enkä tiedä miksi. Oliko kyse homofobiasta? Oliko se pelkoa?


– Se oli minulle tuskallinen menetys. Mutta luulen, että se oli sitä myös isälleni. Sitä ennakkoluulot tekevät ihmisille. Ne riistävät heiltä ilon lähteet, ystävyyden, kiltteyden ja rakkauden. Ne jopa riistävät isät pojiltaan. Ne tekevät koko maailmasta vähän kylmemmän, Elton John kirjoittaa.

”Kun olin lapsi, homous oli rikos”

Elton John myös tunnustaa, kuinka pelottavaa oli varttua yhteiskunnassa, jossa homous oli rikos. Hänen piti peittää todellinen minänsä 1970- ja 70-luvuilla listamenestystä metsästäessään.

Elton John on ollut kahdesti naimisissa naisen kanssa, mutta vuonna 1976 Rolling Stone -lehden haastattelussa hän myönsi olevansa biseksuaali. Hän kertoi samaiselle lehdelle olevansa sinut homoutensa kanssa pian sen jälkeen, kun hänen toinen avioeronsa oli virallinen 1988.

Billy Elliot -tuotanto on monella tapaa tärkeä Elton Johnille.

– On outoa olla mukana tällaisessa show’ssa, koska kun olin lapsi 1950-luvulla ja hiljalleen tajuamassa olevani homo, homous oli rikos. Tällainen show olisi tuolloin leimattu perverssiksi ja sitä ei olisi saanut esittää.


Elton John on kuitenkin innoissaan, ettei hänen ja puolisonsa David Furnishin eikä heidän lasten Zacharyn ja Elijahin tarvitse enää todistaa äärimmäisiä ennakkoluuloja.

– Homofobian ajat ovat Britanniassa päättymässä, koska niin monet ihmiset ovat taistelleet sitä vastaan ja niin monet hienot ihmiset ovat avanneet sydämensä meille.

Billy Elliot -musikaali on parhaillaan tekeillä myös Helsingin Kaupunginteatteriin. Ensi-ilta on elokuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt