Musiikki

”Turhautunutta vihaa ja ikuista rakkautta” – Tältä kuulostaa Scandinavian Music Groupin uusi kappale

Julkaistu:

Musiikkivideo
Scandinavian Music Group julkaisi perjantaina uuden Suurin rakkaus -kappaleen ja -musiikkivideon.
Reilun vuoden mittaisen tauon pitäneen Scandinavian Music Group -yhtyeen uusi kappale on mahtipontisesti nimetty Suurin rakkaus.

SMG:n laulaja-sanoittaja Terhi Kokkosen mukaan kappaleen nimessä on raamatullinen viittaus ja biisissä on uskonnollista sanastoa.

– Mutta se ei silti ole yhtään hengellinen kappale, vaan uskonnollinen sanasto on lähinnä vain esimerkkinä jostain laajemmasta. Kappale on kuvaus suuresta tunteesta ja jollekin kappale saattaa kertoa siitä, kuinka uskontoa voidaan käyttää vallan välikappaleena, Kokkonen kertoo Ilta-Sanomille.

– Kirjoitin sanoituksen loppukesästä. Siinä on paljon turhautunutta vihaa ja toisaalta se vannoo ikuista rakkautta, Kokkonen kertoo puolestaan Sony Musicin tiedotteessa.

Jos Scandinavian Music Groupin viimeisin albumi Terminal 2 koostui pääasiassa balladeista, ovat Suurin rakkaus -kappale ja syksyllä ilmestyvä kahdeksas studioalbumi jonkin verran tanssittavampia ja temmoltaan rivakampia.

– Terminal 2 oli hyvin laaja ja leveä, ja vaikka olemme edelleen hyvin ylpeitä siitä albumista, meistä tuntui, että kaipaamme nyt jotakin vauhtia elämään. Esimerkiksi Suurin rakkaus on aika valoisan kuuloinen sävellys, jossa on hittipotentiaalia, vaikka sanoitus ei olekaan ehkä helpoin mahdollinen ja parhaiten laskelmoitu vaikkapa radiosoittoa ajatellen. Toivomme sen kuitenkin tavoittavan kuulijoissa jotain, Kokkonen sanoo.

Suurin rakkaus -kappaleen musiikkivideo on keikkataltiointia Helsingin Tavastia-klubin ja Seinäjoen Rytmikorjaamon konserteista. Terhi Kokkonen on itse ohjannut videon, ja hänen kanssaan videon on editoinut SMG:n säveltäjä-kitaristi Joel Melasniemi.

– Videoiden tekeminen on sekä minulle että Joelille erittäin suuri intohimo, Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa elokuvaleikkauksen opintoja tehnyt Kokkonen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt