Amerikkalaislehti: Suomalaiskapellimestarit vahvoja ehdokkaita New Yorkin filharmonikkojen johtoon

Julkaistu:

The New York Timesin asiantuntijaraati nimeävät Esa-Pekka Salosen ja Susanna Mälkin olevan eräitä suosikkeja New Yorkin filharmonikkojen uudeksi orkesterinjohtajaksi.
New Yorkin filharmonikot -sinfoniaorkesterin orkesterinjohtaja Alan Gilbert jättää tehtävänsä vuonna 2017.

The New York Times -lehden asiantuntijaraati nimeää viisi parasta kapellimestariehdokasta, jotka asiantuntijoiden mukaan sopisivat hyvin orkesterin johtoon.

Esa-Pekka Salonen ja Susanna Mälkki ovat eräitä lehden nimeämiä suosikkeja.

The New York Timesin mukaan uuden orkesterinjohtajan on mm. pystyttävä houkuttelemaan konsertteihin uutta yleisöä ja hänellä on oltava vahva tietämys niin klassisesta- kuin nykymusiikistakin.

Lehden mukaan Esa-Pekka Salosen nimi on nostettu ilmoille useita kertoja uudesta orkesterinjohtajasta puhuttaessa. Lehti kuitenkin epäilee, että olisiko Salonen halukas ottamaan pestin vastaan, sillä hän on kertonut haluavansa keskittyä nyt säveltämiseen.

– Esa-Pekka Salonen olisi valmis tehtävään, ja New Yorkin filharmonikot olisi valmis häntä varten, musiikkikriitikko Zachary Woolfe kirjoittaa.

Kapellimestariehdokkaista Susanna Mälkki voi olla lehden mukaan kisan musta hevonen, jonka valinta orkesterinjohtajaksi olisi rohkea ja yllättävä veto.


Muita lehden suosikkeja New Yorkin filharmonikkojen johtoon ovat David Robertson, Manfred Honeck ja Ludovic Morlot.