Suvi Teräsniska laulaa Olli Lindholmista: ”Oot maailman kaunein ystävyys”

Esikoistaan odottava Suvi Teräsniska pitää tauon joulukiertueestaan ja lähtee laivalle yhdessä Yö-yhtyeen kanssa. Olli Lindholmia laulaja kuvailee rakkaaksi kummisedäkseen.

Esikoistaan odottava Suvi Teräsniska seilaa tänä viikonloppuna yhdessä Yö-yhtyeen kanssa.

4.12.2014 20:08

Marraskuun viimeisellä viikolla joulukonserttikiertueensa aloittanut Suvi Teräsniska vaihtaa kirkot hetkeksi Ruotsin laivaan ja risteilee seuraavat kolme päivää Turun ja Tukholman väliä yhdessä Yö-yhtyeen kanssa.

– Tässä vaihdetaan lennosta tunnelmasta toiseen: hartaasta ei niin hartaaseen, hyväntuulinen Suvi nauraa Ilta-Sanomille.

– Mutta jännittää ihan sikana, eka yhteiskeikka Ollin kanssa!

Suvi Teräsniskan mukaan hänen ja Yö-yhtyeen Olli Lindholmin yhteiskeikka on eräänlainen virstanpylväs heidän yhteistyössään. Ennen kuin Teräsniskan oma ura lähti kunnolla lentoon, hän ehti olla viisi vuotta Yö-yhtyeen taustalaulajana. Lopulta Yö-yhtyeen 30-vuotisjuhlakiertueella vuonna 2011 sekä Suvi itse että Lindholm ymmärsivät, että kaksikon teiden oli aika erkaantua.

– Oma urani oli jo tuolloin kovassa nousussa, mutta koska olin ollut niin olennainen osa Yötä kuluneet viisi vuotta, minun ikään kuin kuului olla mukana vielä juhlakiertueella, Suvi muistelee.

– Olimme kiertueen viimeisellä keikalla ja esiinnyimme laivalla, kun tajusimme, että tämä on minun viimeinen taustalaulureissuni. Jo silloin syntyi ajatus, että teemme yhdessä joskus laivakeikan. Ja tässä sitä nyt ollaan, Ollin kanssa tasaveroisina ja samalla viivalla, Suvi henkäisee.

Kun 25-vuotias Suvi puhuu Lindholmista, hänen äänessään kuuluu valtavaa lämpöä.

– Olli on ollut minulle aina tietynlainen kummisetä. Olin 17-vuotias kun tutustuimme, ja hän ollut minulle sekä oppi-isä että esikuva.

Suvin ja Ollin ystävyydestä kertoo myös kappale Maailman kaunein ystävyys, joka on mukana Suvin marraskuussa ilmestyneellä joululevyllä.

”Voisit olla isä, minä tyttäresi. Niin ei ole kuitenkaan. Voisit olla olkapääni, öinen soitto, mutta oot paljon parempaa. Oot hyväntahdon soturi, pohjantähteni ja oppaani. Oot maailman kaunein ystävyys, sen pyyteettömyys. Valoa ja voimaa, luottamusta tulevaan. Oot maailman kaunein ystävyys, sen äärettömyys.”

– Kappale tehtiin varta vasten minulle ja Ollille, Suvi kertoo.

Tulevalla laivareissulla sekä Yö että Suvi Teräsniska vetävät omat keikkansa iltaisin. Paluumatkalla päivisin Tukhomasta Suvi ja Lindholm astuvat yhdessä samalla lavalle ja esittävät kaksissa tuumin täyspitkän keikan.

– Laulamme duettona, varsin riisutun säestyksen kanssa toistemme kappaleita, joissa on jollain tavalla meihin liittyviä tarinoita. Saamme näin muistella kahdeksan vuotta jatkunutta yhteistä taivaltamme, Suvi kertoo.

– Ja olisi ihanaa, jos yleisö liittyisi mukaan ja uskaltautuisi kappaleiden välissä kertomaan omia kokemuksiaan. Voisimme yhdessä nauraa ja itkeä!

Kun laivareissu on ohi, Suvi Teräsniska jatkaa joulukiertuettaan. Viimeisen 20.12. olevan konsertin jälkeen Suvi saa alkaa keskittyä alkuvuodesta koittavaan suureen elämänmuutokseen, kun hänestä ja miehestään Simo Aallosta tulee vanhempia. Teräsniska aikoo pitää taukoa keikkailusta ainakin vuoden.

– Tämä on urani ensimmäinen pitkä loma. Ekan kerran olen myös tilanteessa, että en ole tehnyt mitään suurempia suunnitelmia tauolle, vaan keskityn rauhassa siihen, mitä on tulossa, onnellisen kuuloinen Suvi sanoo.

Suvi Teräsniska ja Olli Lindhom ovat paljon enemmän kuin kollegoja. - Olli on minulle oppi-isä, esikuva ja kuin rakas kummisetä, Suvi Teräsniska sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?