Tämä pilailulaulu on hautajaisten ykkössuosikki Briteissä - Musiikki - Ilta-Sanomat

Tämä pilailulaulu on hautajaisten ykkössuosikki Briteissä

Britanniassa on selvitetty, mitä musiikkia soitetaan eniten hautajaisten yhteydessä. Toisin kuin Suomessa, ei ykköseksi noussutkaan virsi.

Eric Idle (vas.) esittää suosikkibiisin ristillä roikkuen elokuvassa Brianin elämä.

24.11.2014 21:42

Monty Pythonin klassikko Always Look On The Bright Side Of Life on noussut Britannian suosituimmaksi säveleksi hautajaisten yhteydessä.

Hautausurakoitsijoiden kanssa tehdyn tutkimuksen mukaan paljastuu, että aiemmin ykköstilaa pitänyt Frank Sinatran My Way on saanut tehdä tilaa vuoden 1979 Brianin elämä -leffan tunnusbiisille.

Hautausurakoitsija David Collingwoodin mukaan tämä johtuu "sukupolvenvaihdoksesta suhteessa hautajaisiin".

- Modernit hautajaiset ovat hyvin paljolti henkilökohtainen valinta, hän lisää BBC:lle.

- Erilaisten laulujen soittaminen hautajaisissa kuvastaa kuinka yhä useammat ihmiset haluavat persoonalliset hautajaiset, ja muistaa rakkaidensa elämää heille sopivalla jäähyväisillä.

Eric Idlen esittämä Monty Python -laulu nousi kolme vuotta sitten sijalle 13 ja tänä vuonna ykköseksi hautajaissuosikkina.

Suosikkilistalla on lisäksi mm. Robbie Williamsin hitti Angels. Listan kakkonen ja kolmonen ovat silti perinteisemmät virret, eli Herra on paimeneni sekä Oi Herra, luoksein jää.

Silti jopa 84 prosenttia hautausurakoitsijoista sanoo, että virret tai klassiset sävellykset menettävät suosiotaan nopeammin kuin muut musiikkilajit.

30 000 hautajaisista tehdyn tutkimuksen mukaan lopulta vain yhdeksän top-20-kappaleesta oli perinteisiä hautajaissäveliä.

Aivan kaikkea ei silti suostuta hautajaisissakaan soittamaan. Sopimattomina sanoituksiensa vuoksi pidetään mm. Frankie Goes To Hollywood -yhtyeen Relax-biisiä, Sex Pistolsin God Save The Queenia ja John Lennonin Imaginea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?