Musiikki

The Voice Kids -voittaja Aino Morko voitti voimakkaan esiintymisjännityksensä - katso hurmaava esitys!

Julkaistu:

Nelosen The Voice Kids -ohjelman toisen tuotantokauden voittajaksi kruunattiin lauantaina lahjakas oululainen Aino Morko, 13.
- Ohjelma oli ihan tosi mahtava kokemus! Oli kivaa, että voitin. Oli hienoa päästä esiintymään ammattimuusikkojen kanssa. Kaikki olivat hyvin ystävällisiä, ja sain paljon kavereita, kommentoi Aino Morko Ilta-Sanomille.

Hän kertoo ihailevansa erityisesti teinitähti Robinia.


- Hänellä on hyvää musiikkia, hän on energinen ja ystävällinen. Olisi tosi mahtavaa päästä hänen kanssaan lavalle tai tehdä hänen kanssaan biisi, Morko pohtii.

Seitsemäsluokkalainen Aino kärsi aluksi voimakkaasta esiintymisjännityksestä. Viime vuonna hän ei edennyt sen vuoksi televisiossa nähtyyn Ääni ratkaisee -vaiheeseen, ja tänäkin vuonna jännitys oli katkaista hänen tiensä jatkoon alkumetreillä.

- Kun jännityksestä pääsi yli ja onnistuin laulamaan ilman jännittämistä, aloin nauttia laulamisesta täysillä. Pääsin heittäytymään oikeasti. Se oli onnistumisen tunne. Sain Kristalta paljon tukea: hän auttoi pääsemään jännityksestä yli. Krista kannusti minua paljon, Morko kehuu.


 
Hän kisasi Krista Siegfridsin tiimissä, jonka riveistä löytyi myös viime vuoden The Voice Kids -voittaja, Molly Rosentröm.

- Olen saanut itsevarmuutta, kun on sanottu, että on hyvä. Pitää vain olla lavalla oma itsensä.

Morko haluaa isona tehdä musiikkia, säveltää ja sanoittaa.

- Tulisipa levyni pian. Haluaisin jossain vaiheessa tehdä itse biisejä, sillä tykkään siitä. Sanoitan kappaleita itse: kirjoitan siitä, miltä minusta tuntuu. Minulla on esimerkiksi ystäviä Amerikassa, enkä näe heitä kovin usein.
 
Morko sanoo vinkiksi tuleville The Voice Kids -kisaajille, että kannattaa olla lavalla oma itsensä.

- Kannattaa ajatella, että menee vain laulamaan ja katsoo sitten, tykkäävätkö vai eivät.

Ensi perjantaina ilmestyy Morkon single Päästä mut irti.

Tyttärestään ylpeä äiti Pilvi Morko toteaa voiton tuntuneen hyvältä.

- Normaali arki kouluineen on jo palannut – pysytään jalat maassa. Aino on pienestä saakka ollut hyvin musikaalinen ja lahjakas. Aino lähti omasta aloitteestaan kisaan. Lauantaina illalla meillä on isot juhlat sukulaisten kesken. Kummitäti asuu Kemin vanhassa musiikkiopistossa, missä juhlimme, kommentoi äiti Pilvi Morko.

Morkon kanssa finaalissa kisasivat Iiro Pitkälä (Pori), Helmi Hollström (Tampere), Sonja Gentz (Helsinki), Frida Odrischinsky (Helsinki) ja Lleucu Young (Hanko).

Seuraavaksi Nelosella etsitään lahjakkaita aikuisia laulajia. The Voice of Finlandin neljännen tuotantokauden jaksot alkavat alkuvuodesta 2015.
Uuden kauden tähtivalmentajina ovat Tarja Turunen, Olli Lindholm, Redrama ja Michael Monroe.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt