Musiikki

Mitä kuuluu Suomea hurmanneelle Paul Oxleylle? "Kaikki alkoi au pair -romanssista"

Julkaistu: , Päivitetty:

KATSO KUVAT
Sympaattinen brittilaulaja asettui takaisin Pohjolaan. Paul Oxley’s Unit julkaisee paluusinkkunsa tänään.
Paul Oxley's Unit oli Suomen suosituimpia yhtyeitä tai peräti suosituin 1980-luvun alkuvuosina.

Kaikki alkoi au pair -rakkaudesta. Manchesterilainen Paul Oxley päätyi alun perin Tammisaareen Britanniassa työskennelleen ihastuksensa perässä vuonna 1979.

- Teillä on ilmeisesti pulaa Suomessa ihmisistä, kun laitatte kauniita naisia houkuttelemaan ulkomaalaisia tänne. Ja sitten kun me tulemme, jätätte meidät kotvasen kuluttua, 61-vuotias britti virnistää.Oxley oli ihastunut kuvankauniiseen Suomeen juhannusvisiitillään tytön luona. Kun hän lopulta pakkasi kamansa ja muutti tänne talvella, hyytävän kylmä joulukuinen sää oli kaukana siitä, mitä hän oli kokenut kesällä.

Romanssi ei kestänyt, mutta mies jäi silti Suomeen. Hän päätyi tammisaarelaisyhtyeen äänimieheksi. Eräänä iltana Oxley kokeili mikrofonia.

- Kun muut olivat tupakalla, menin mikrofonin eteen ja aloin laulaa. Muut tulivat kummissaan takaisin ja ihmettelivät sitä, että osaan laulaa. He kysyivät, haluaisinko koko bändi keulakuvaksi, ja vastasin, mikä ettei.Syntyi Paul Oxley’s Unit, joka valloitti listoja hiteillään Terry’s Inside ja Spanish Bars. Bändi kiersi ympäri Suomea loppuunmyydyille saleille.Parhaimmillaan keikkoja oli 35 päivän sisällä 36. Kolmen vuoden jälkeen intensiivinen tahti otti veronsa. Oxley väsyi kiertämiseen ja siihen, ettei yhtye yrittänyt läpimurtoa ulkomailla. Hän jätti Suomen.

- Lähdin pois täältä baaritöihin Espanjaan. 27-vuotiaana päätin haluavani asettua aloilleni ja hankkia perheen. Muutin Britteihin, löysin vaimon ja sain kaksi lasta, hän kertoo.

Suomi ja intohimo musiikkiin vetivät miestä takaisin. Elämän mahtui avioero, soololevy, albumi vanhojen bändikavereiden kanssa ja biisien kirjoittaminen muille.

Viisi-kuusi vuotta sitten Oxley asettui pysyvästi Suomeen. Fanit eivät ole hylänneet Paul Oxley’s Unitia, vaan kulkevat yhä keikoilta toiselle. Pikku hiljaa alkoi kypsyä ajatus uudesta albumista.

Ensi vuonna ilmestyvän Black Gold -albumin ensimmäinen sinkku Eyes Open julkaistaan tänään perjantaina. Katso musiikkivideo ylhäällä olevasta videosta!


- Hassu sattuma on se, että laulaja-lauluntekijä tyttäreni julkaisee oman albuminsa kotimaassaan samana päivänä kuin minä sinkkuni, Oxley hymyilee.

Nykyinen kokoonpano on lähes sama kuin alkuperäinen: kosketinsoittaja Rob Dominis, rumpali Nicke Björkqvist, basisti Kjell Ekholm ja kitaristi Uffe Enberg. Uutuusvideolle yhtye soitteli tuttaviaan mukaan.  Video tehtiin omakustanteena Oxleyn oman tuotantoyhtiön rahoittamana, joten kaikki apu kelpasi.Biisintekijä Oxley onnistui nousemaan vuonna 2011 Japanissa listaykköseksi KAT-TUN-nimisen bändin esittämällä kappaleella Birth, jonka hän teki Janne Hyötyn kanssa.

- Sain siitä rahaa, mutta se jätti kylmäksi. Tuntui kuin olisin tehnyt liukuhihnatyötä tehtaalla. Nyt on toisin, kun saan taas levyttää vanhojen kavereideni kanssa ja kiertää Suomea, sinkkuna elävä helsinkiläinen päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt