Musiikki

Miljoonasateen kosketinsoittaja tylyttää Ylen uutuusohjelmaa: ”Epäeettistä markkinointia”

Julkaistu:

we want more
Ylen We Want More –musiikkiohjelman kulisseissa kuohuu. Miljoonasateen kosketinsoittaja Olli Heikkinen päätti jättäytyä ohjelmasta, koska Ylen luoma mielikuva ohjelmasta ei vastaa todellisuutta.
Ylen syyskuussa alkava We Want More -viihdeohjelma tuo lavoille viisi jo lopettanutta yhtyettä.

Legendaarinen Miljoonasade lyö hynttyyt yhteen ohjelman myötä, mutta yksi muusikoista on joukosta pois. Yhtyeen kosketinsoittajaa Olli Heikkistä ohjelmassa ei nähdä, sillä hän pitää ohjelman tekotapaa kyseenalaisena.

Heikkinen kertaa päätöksensä syitä tiistai-iltana julkaistussa Facebook-kirjoituksessa ja arvostelee ankarin sanankääntein Ylen tapaa markkinoida ohjelmaa.

- Poisjääntini We Want More -ohjelmasta on näköjään herättänyt jonkin verran keskustelua, ja asiaa on tiedusteltu myös minulta suoraan. Syyksi on näköjään esitetty tutkimuskiireitäni. Haluan esittää asiasta myös oman näkemykseni, musiikkitutkijana työskentelevä Heikkinen aloittaa kirjoituksensa.
 
- Tutkimuskiireillä ei ole mitään tekemistä poisjääntini kanssa, vaan kaikki johtuu tyytymättömyydestäni ohjelmaformaattiin sekä ohjelman tuotanto- ja markkinointitapaan. Se ei vastannut sitä, mitä minun annettiin alunperin ymmärtää.


Live-esitys ei olekaan liveWe Want Moressa perehdytään yhtyeiden suosion vuosiin ja hajoamisen syihin. Heikkinen kirjoittaa bändin vaiheiden muistelun olleen ajatuksena hauska, mutta itse ohjelman tuotanto tuotti muusikolle pettymyksen.

- Ohjelmalla oli myös se toinen, eli tosi-tv-puolensa, joka oli ahdistavaa. Tämä formaatti saa käyttövoimansa osallistujien keskinäisistä jännitteistä ja avoimista konflikteista. Näitä myös ohjelman toimittajat pyrkivät kaivamaan esiin. Tuli olo, että olen vain ja ainoastaan nappula pelissä, jonka sääntöihin en pysty vaikuttamaan.

Ylen yhdeksänosainen sarja huipentuu Espoon Barona Areenalle, jossa yhtyeet tekevät paluukeikan. Heikkinen paljastaa, ettei yleisö pääse tuolloin nauttimaan live-musiikista, vaan soitto tuleekin nauhalta.

- Sopimuksessa sovittiin ohjelmasarjan huipentavasta live-esiintymisestä, muuttui live ohjelman teon alettua sing-backiksi. Eli laulu on live, mutta soitto tulee nauhalta.

Sing-back on muusikon mukaan  yleistä, mutta hän ihmettelee miksi Yle markkinoi ohjelman loppuhuipennusta live-konserttina.

- Asian tekee epäeettiseksi se, että markkinoinnissa annetaan ymmärtää, että bändit soittavat oikeasti.

- Näin lukee Ylen verkkosivuilla: "Marraskuinen livekeikka jännittää. Osa ei ole tehnyt musiikkia, osa ei ole koskenut entiseen instrumenttiinsa vuosiin ja ennen paluuta suuren yleisön eteen on kohdattava monta haastetta."

- Tosiasiassa kenenkään ei tarvitse jännittää. Omaan instrumenttiin ei ole pakko koskea. Saa koskea, mutta ääni ei välity mihinkään.


"Äänestyksellä ei ollut mitään merkitystä"Kesällä Yle järjesti sivuillaan yleisöäänestyksen, jossa ihmisiltä kysyttiin mitkä takavuosien suosikkibändit he ohjelmassa haluaisivat nähdä.

Heikkinen sanoo, ettei yleisöäänestyksen tuloksilla ollut mitään merkitystä, sillä jo siinä vaiheessa Ylen valikoimat bändit olivat allekirjoittaneet sopimukset.

- Yhtä epäeettinen markkinointikeino oli kesäinen "yleisöäänestys". Keskustelupalstalla ihmeteltiin, miksi juuri nämä bändit menestyivät äänestyksessä. Eivät ne ehkä menestyneetkään, mutta eipä sillä ollut mitään merkitystä. Kun "äänestys" kesäkuun alussa alkoi, sopimukset bändien kanssa oli jo kirjoitettu ja ohjelmastakin puolet kuvattu.

Lue Olli Heikkisen kirjoitus kokonaisuudessaan Facebookista.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalisesta ahdistelusta – naisasiakas kertoo IL:lle: ”Yritti suudella väkisin”
   Kotimaa
  3. Teollisuushalli syttyi Laukaassa, paikalla luvatta ollut mies pelastettiin
   Kotimaa
  4. Tunti sitten
  5. Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi vihdoin tappiokierteensä – Cleveland kaatui 104–88
   NBA
  6. Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle: ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”
   Maastohiihto
  7. Tiistaiaamusta on tulossa todella kylmä, –30 asteen raja rikkoutui etelässä jo maanantai-iltana
   Kotimaa
  8. Janni Hussi paljastaa totuuden Joel Harkimon kanssa tehdystä matkasta – kauan odotetusta lemmenlomasta tuli yksi iso pettymys
   Viihde
  9. Pellosta löytyi 1300-luvulla kuollut mies ja miekka, jossa luki ”Benedictus” – Nyt Janakkalan miekka­miehen perimästä selvisi uutta tietoa
   Tiede
  10. 2 tuntia sitten
  11. Antti Rinne jäi sairauslomalle sepelvaltimon tukoksen vuoksi – lääkäri kertoo nyt vaarallisesta kansantaudista, joka voi viedä hengen varoittamatta
   Kotimaa
  12. Bachelorette-Jenny ruotii menneitä – ei enää ryhdy suhteeseen vain läheisyyden kaipuusta: ”Sitä saa myös seksistä ja sunnuntaipoikaystävistä”
   Viihde
  13. Theresa May toisteli tuttuja asioita puheessaan – labour-johtaja turhautui: ”Tilanne muistuttaa päivää murmelina”
   Ulkomaat
  14. Näytä lisää