Olavi Uusivirta vastaa Ilosaaressa järkyttyneelle poliitikolle: "Marjatta halusi kuulla väärin"

Julkaistu:

Keikkakohu
Muusikko Olavi Uusivirta on hämmästynyt Joensuun kaupunginvaltuutetun Marjatta Rädyn (kd) lausunnoista liittyen menneen viikonlopun Ilosaarirockiin.
Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Marjatta Räty kommentoi tiistaina maakuntalehti Karjalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan sekä keskiviikkona Yleisradion haastattelussa viime viikonlopun Ilosaarirockia.

Räty paheksui molemmissa Ilosaarirockia tapahtumana sekä erityisesti Olavi Uusivirran esiintymistä. Räty väitti Uusivirran sunnuntaisessa konsertissa kehottaneen yleisöä menemään huoraamaan, suutelemaan toisiaan sekä suudelleen miespuolisia bändikavereitaan. Lue asiasta lisää täältä.

Olavi Uusivirta kiistää Ilta-Sanomille Rädyn väitteet, että hän olisi kehottanut yleisöä menemään huoraamaan. Uusivirran mukaan Räty on keksinyt väitteen päästään.

- Todella raffia vääristelyä. En kehottanut ketään ihmistä huoraamaan, vaan Marjatta on selvästi vain halunnut kuulla asian niin, Uusivirta sanoo.

- Kysyin Reeperbahn-kappaleen aluksi ihmisiltä, kuten hyvin usein aiemminkin, että ovatko he käyneet huorissa tai punaisten lyhtyjen alueella. Marjatta kuitenkin halusi kuulla väärin.

- Facebook-sivuni seinällänikin lukuisat ihmiset vahvistavat, etten todellakaan ole sanonut niin kuin Marjatta on väittänyt minun sanoneen.Uusivirtaa hämmästyttävät myös Rädyn lausunnot Ilosaarirockin turmiollisuudesta nuorille sekä hänen paheksuntansa lavalla ja yleisön keskuudessa tapahtunutta suutelemista kohtaan.

- Kyllä mä ihmettelen, että onko nämä lausunnot todella sanottu 2010-luvulla. Lähinnä minulle tulee mieleen jokin toinen vuosikymmen. Mielestäni mielipiteitään pitäisi jollain tavalla järkiperäisesti myös argumentoida. Tuollaiset lausunnot eivät täytä edes keskustelun avauksen kriteerejä.

- Ymmärrän, että Marjatta Rätyä häiritsee ajatus tasa-arvoisesta, sukupuolineutraalista avioliittolaista, mutta sellaiset terveiset voisin Marjatalle lähettää, että ei ole olemassa vain yhtä totuutta rakkaudesta. Maailma on monimuotoinen, Marjatta, Uusivirta sanoo.

Ilosaarirockia Uusivirta ylistää puolestaan yhdeksi maailman puhtaimmista, siisteimmistä ja väkivallattomimmista festivaaleista.

- Minulla on Ilosaarirockista täysin päinvastainen käsitys Ilosaarirockista kuin Marjatalla. On vaikea kuvitella, miten hän on saanut festivaalista näin dekadentin kuvan. Ehkä se johtuu siitä, että hän oli nähtävästi ensimmäistä kertaa paikan päällä rockfestivaalilla.

- Ilosaarirock on täysin ainutlaatuinen festivaali, monimuotoinen rakkauden juhla.

Uusivirta myös sanoo, ettei kadu sunnuntaista keikkaansa lainkaan, vaikka se kauhistuttikin kaupunginvaltuutettu Rätyä.

- En muuttaisi mitään. Siinä keikassa ei ollut mitään tavatonta. Ainoa asia, mikä erotti sen muista kesän keikoista, oli se, että se oli tämän vuoden paras keikkani ja esiinnyin urani isoimmalle yleisölle. Heiltä voi kysyä, kuinka järkyttyneitä he siitä keikasta olivat. Luulen, että Marjatta oli ainoa, joka järkyttyi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt