Musiikki

Suomalainen huippufutaaja teki kesäbiisin - hurmaako sinut?

Julkaistu:

Jenkkimeininkiä
Jalkapallon A-maajoukkueessa pelaava 20-vuotias Nikolai Alho hurmaa laulutaidoillaan. Tuore kesäbiisi on lähes jenkkitasoa.
Jalkapalloseura HJK:n kasvatti ja A- ja U21-maajoukkueiden pelaaja Nikolai Alho, 20, julkaisi viime perjantaina itse sanoittamansa kesäsinkun Leggo.

JVG:n perustaman PME Recordsin kanssa levytyssopimuksen tehnyt Nikolai on todellinen multitalentti, sillä kappale on lähes jenkkitasoa.

- En ole käynyt koskaan laulutunneilla, mutta olen kuunnellut jo nuorena Usheria ja Chris Brownia. Olen saanut heiltä vaikutteita omiin biiseihini, Nikolai kertoo.

Leggo-kappaleeseen hän sai apuja muun muassa Anna Abreulle biisejä tekeviltä Jarkko Ehnqvistiltä ja Jonas Karlssonilta.

- Sain heiltä Leggo-kappaleen melodian, ja tein kappaleeseen sanat kolmessa päivässä. Laitoin luurit korville ja istuin illat sohvalla miettimässä sanoituksia, Nikolai kertoo.

- Halusin tehdä hyvän mielen kesäbiisin ja näyttää itsestäni myös tällaisen iloisemman puolen, hymyilevä hurmuri jatkaa.Jo kolmevuotiaana kotona mielellään laulanut Nikolai tekee kaikki kappaleensa mieluiten itse. Hänellä on kotona niin mikseri- kuin editointilaitteet musiikkivideoita varten.

- Pääsin 14-vuotiaana HJK:n palkkalistoille, ja ostin ekoilla palkoilla kotiin mikserin ja mikrofonin. 16-vuotiaana laitoin ekan biisin YouTubeen, ja sain hyvää palautetta, joten itseluottamuskin nousi sen jälkeen, Nikolai kertoo.Hänen viime syksynä julkaisemansa omatekoinen Standing Right Here -kappale keräsi lyhyessä ajassa 250 000 katsojaa. Se herätti myös levy-yhtiöiden kiinnostuksen.

Nikolai on tehnyt YouTubeen myös cover-biisejä muun muassa Mariah Careyn, Draken, Bruno Marsin, Rihannan ja Pharrell Williamsin kappaleista.

Englanniksi ainakin tällä hetkellä laulavan suomalais-brittiläisen Nikolain itse tekemiä kappaleita ja videoita on katsottu YouTubessa jo satojatuhansia kertoja.

Suomessa koko ikänsä asunut, mutta kansainvälistä koulua käynyt Nikolai haluaa laulaa jatkossa myös suomeksi. Vielä suomen kieli ei suju niin luontevasti kuin englanti.

- Tarvitsen siihen jeesiä, mutta onneksi JVG:n pojat ovat hyviä jeesaamaan, Nikolai kehuu.Ura jalkapalloammattilaisena menee kuitenkin musiikin edelle, eikä Nikolai jää yksistäkään HJK:n tai maajoukkueen treeneistä pois musiikin takia.

Jalkapallouran vuoksi myös tulevan levyn tekeminen on siirretty ensi vuoteen.

- Joukkuekavereilta saa aina kuulla pientä naljailua musiikkiurasta. Viimeksi viime viikolla pojat kyselivät, miten kesäsinkkuni on pärjännyt listoilla, ja kun kerroin, että se nousi ekana päivänä iTunesin top 10:iin, niin eka kommentti oli, että "miten v***ssa"? Nikolai nauraa.

- Se kuuluu asiaan, että tulee pientä noottia. Muuten pojat ovat kyllä antaneet pelkästään hyvää palautetta.

Nikolai ei ole käynyt vielä yhdelläkään keikalla, mutta ensimmäinen keikkapaikka onkin jo entuudestaan tuttu jalkapalloilun puolelta.

- Ei tässä nyt mitään kauheaa pelkoa ole, mutta eka keikka sattuu olemaan Robinin lämppärinä Olympiastadionilla, Nikolai naurahtaa.

- Että tällainen hauska juttu on sitten edessä...Jo viisi vuotta seurustellut YouTube-sensaatio myöntää, että tytöiltä on tullut paljon positiivista palautetta.

- Aluksi vain sokaistuin sille palautteelle, sillä onhan sellaista palautetta kiva saada. Mutta pitää muistaa, että se on fanitusta. Yritän aina vastata kaikille jotain, Nikolai kertoo.

Hiphop- ja rap-artistin sekoitukseksi itseään kutsuva Nikolai on tietysti tarkka myös tyylistään - kuten kyseiseen musiikkityyliin kuuluu.

- Ei minulla mitään Bentleytä ole, enkä omista juurikaan kalliita brandivaatteita, mutta olen kenkäihmisiä. Kaapissa on vähintään 50 paria kenkiä, Nikolai kertoo.

Manchester Unitedin kannattajaksi alunperin David Beckhamin vuoksi ryhtynyt Nikolai on ihaillut Beckhamia siitä, miten tämä on yhdistänyt jalkapallo- sekä mainos- ja malliuransa niin, ettei tämän uran ole siitä kärsinyt.

- Hienointa on ollut se, että Beckham on aina pysynyt niin aitona. Sitä arvostan eniten.Mitä mieltä olet Nikolain kappaleesta? Onko tässä tulevan kesän hittibiisi?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt