Musiikki

PMMP-miesten My First Band tähtää maailmalle - Saksassa jo jättiyleisöt! Katso video!

Julkaistu:

Musiikki
Kolmannen albuminsa Corazon toukokuun alussa julkaisseen My First Band -yhtyeen tausta on erikoinen
My First Bandin jäsenet ovat soittaneet yhdessä jo 15 vuotta, mutta vielä toistaiseksi soittajista kolme on tullut paremmin tunnetuiksi aiemmasta yhtyeestään, PMMP:stä - eikä suinkaan My First Bandista.

Kitaristi Mikko Virta, basisti Juho Vehmanen ja rumpali Heikki Kytölä soittivat nimittäin PMMP:ssä koko yhtyeen menestyksekkään kymmenvuotisen uran.

Mutta nyt, kun PMMP on ollut kuopattuna reilut puoli vuotta, on My First Band se yhtye, jonka kanssa miehet haluavat nousta huipulle. Vehmasen, Virran ja Kytölän lisäksi My First Bandissa toimivat laulaja Antti Koivula sekä kosketinsoittaja Heikki Puhakainen. Viisikon tavoitteet ovat korkealla.

- Toiveet ovat hirveän suuria, ja odotukset sitäkin suurempia. Tuntuu vahvasti, että olemme nyt vedenjakajatilanteessa. Nyt me pääsemme tekemään sitä, mitä meidän pitääkin tehdä, basisti Juho Vehmanen sanoo.


Vaikka PMMP oli kymmenen vuoden ajan yksi Suomen suosituimpia yhtyeitä, ehti My First Band siinä sivussa tehdä kaksi studioalbumia.

Ja kun PMMP:n taru viime syksynä loppui, riensivät My First Bandin jäsenet saman tien studioon tekemään 2. toukokuuta ilmestynyttä Corazon-albumiaan.

- Kun PMMP lopetti, olimme säveltäneet jo 25 biisiä uutta levyä varten. Oman musiikin tekeminen antaa vain lisää voimaa, ja sitähän me emme PMMP:ssä voineet tehdä, Juho sanoo.

Englanninkielistä poprockia veivaava yhtye on saanut erittäin hyvän vastaanoton etenkin Keski-Euroopassa, jossa My First Band kiersi helmikuussa Sunrise Avenuen mukana.

My First Bandin näkikin Saksassa yli 100 000 innokasta silmäparia.

- Hiljaiseksi vetää, kun niitä keikkoja muistelee. Olen hirmu iloinen, että bändillemme on sattunut lyhyen ajan sisällä niin paljon yllättäviä ja hienoja juttuja. Vaikka niitä kohti on pyritty koko ajan, ei koskaan voi tietää, miten se väylä lopulta aukeaa, laulaja Antti Koivula sanoo.

My First Bandin Corazon-albumi julkaistiin 2. toukokuuta, ja se nousi Suomen albumilistalla heti 16:nnelle sijalle.

Lue My First Bandin laajempi haastattelu Ilta-Sanomien paperilehdestä tiistaina!


ISTV:n haastattelu on kuvattu 28. huhtikuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt