Timo T.A. Mikkosen poika yllättää popparina - katso ensimmäinen musiikkivideo

Julkaistu: , Päivitetty:

Pelkällä Matias-nimellä esiintyvän nuoren miehen ensimmäinen single ja siitä tehty musiikkivideo julkaistiin tänään YouTubessa. Katso video tästä linkistä tai jutun lopusta.

Nettikiusaamisesta kertova #Dissaa-biisi on Maki Kolehmaisen käsialaa, joten taustalla on sama mies, joka aloitti myös Robin-buumin.

- Olemme koko perhe hirveän ylpeitä Matiaksesta. Erityisen ylpeitä olemme siitä, että hän uskaltaa omalla nimellään ja kasvoillaan tuoda esille tällaisen vakavan aiheen, josta monet hänen ikätoverinsakin kärsivät, äiti Nina Mikkonen sanoo.

Menevän kappaleen biitissä on samanlaisia elementtejä kuin Robinin alkuaikojen kappaleissa. Tehokeinona videolla nähdään erilaisia herjauksia, joita monet nuoret saavat netissä: "Älä hinaa mämmipää", "Olet ihmisen irvikuva", "Häpeä ruma fruittari".

Kolehmaisen säveltämän ja Sana Mustosen sanoittaman kappaleen aihepiiri on tuttu myös Matiakselle itselleen.

- Kyllä Matiaksella on tästä omaa kokemusta, hän tietää mitä on olla netti- ja koulukiusattu. Sellainen maailma valitettavasti on. Jonkun täytyy polkea toisia maahan tunteakseen itsensä suuremmaksi, Nina huokaa.

Hän huomauttaa, ettei Matiaksen musiikkiuraa ole käynnistetty tunnettujen vanhempien takia.

- Kun Timo sairastui 2011, musiikki oli Matiakselle ainut ilo. Se vei ajatukset pois ikävistä asioista. Musiikki on aina ollut perheessämme vahvasti esillä, Nina Mikkonen kertoo Matiaksen uran syntyvaiheista.

Keväällä 2012 Matias ilmoittikin haluavansa laulajaksi ja mietti auttaisiko äiti häntä löytämään tuottajan, jolle hänen demonsa voitaisiin lähettää.

- Enhän minä ketään musiikkituottajia tunne, mutta muutaman ystävän kautta sain sitten Maki Kolehmaisen puhelinnumeron ja soitin hänelle. Nimeni ei selvästikään soittanut hänellä mitään kelloja.

Mikkoset lähettivät Makille demon, jolla Matias laulaa Ystävyyden laulua.

- Maki soitti minulle ja aloitti kertomalla, että saa järjettömät määrät demoja vanhemmilta, jotka toivovat lapsestaan seuraavaa popsensaatiota.

- Ajattelin jo, että tämä on nyt tässä, mutta sitten hän jatkoi, että Matiaksen ääni todella puhutteli häntä. Kun kerroin Makille, että Matias on kokenut esiintyjä ja Timon poika, hän sanoi, että ei voi kuin todeta, että isä on hyvä, mutta poika vielä parempi laulaja. Siitä se sitten lähti, Nina kertaa.Juttua korjattu klo 18.30. Maki Kolehmainen ei ole kappaleen sanoittaja, vaan säveltäjä.