Jorma Panulan rajut kommentit naiskapellimestareista saavat täystyrmäyksen

Julkaistu:

kapellimestari
Kapellimestari Jorma Panula sanoi eilen MTV3:n Uutisille, etteivät naiset sovi hänen mielestään kapellimestareiksi yhtä hyvin kuin miehet.
Kapellimestari Jorma Panula kommentoi kapellimestariksi pyrkiviä naisia kovin sanankääntein sunnuntai-iltana MTV3:n Kymmenen uutisissa.

Panulan kommentit ovat kirvoittaneet napakkaa keskustelua muun muassa Twitterissä.

Kansainvälisestikin tunnettu kapellimestarikouluttaja Panula vastasi uutisissa kysymykseen siitä, pitääkö hän hyvänä sitä, että naisia on hakeutunut runsain määrin alalle.

- En! No mitä pirua, kun miehiäkin on. Se on rajoittunut homma, että kyllähän ne yrittää voi. Mutta se on aivan eri hommeli, 83-vuotias Panula kommentoi.

Hän lisäsi vielä, että naiset voivat toimia kapellimestarina, mikäli musiikki on tarpeeksi feminiinistä. Esimerkiksi Bruckner tai Stravinsky eivät sovi naisille, mutta Debussy käy.

Asiaa kommentoi Twitterissä muun muassa muassa muusikko Iiro Rantala.

- Mitä toi Jorma Panula oikein horisee? Olipas typerä kommentti, Rantala twiittasi.

Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon professori ja säveltäjä Atso Almila puolestaan arvosteli koko haastattelua.

- Minusta on harkitsematonta provosointia kysyä tuollaista änkyröityvältä vanhalta proffalta.

- Orkesterin johtaminen on taito eikä biologinen ominaisuus. Ei ole mitään syytä miksi naiset eivät voi olla yhtä hyviä tai parempia, kapellimestari Esa-Pekka Salonen kommentoi uutista.

- #panulagate pistää miettimään, kuinka tällainen on edes mahdollista maassa, joka on sukupuolten tasa-arvossa yksi maailman edistyksellisimpiä? Kapellimestari Sasha Mäkilä ihmettelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt