IS-lukijat: Johanna Kurkelan Rakkauslaulu saa silmiin kyyneleet

Julkaistu:

Rakkauslaulu!
Olen onnellinen, että tämä laulu on saanut koskettaa ja yhdistää niin monia, Johanna Kurkela iloitsee Rakkauslaulun suosiosta.
Rakkausviikon kunniaksi Ilta-Sanomat hakee rakkauslaulujen rakkauslaulua – kotimaista kappaletta, joka on herkkä, kaunis, koskettava tai vaikka kaikkia niitä. Sellainen, joka saa sydämen pamppailemaan, mutta ei surusta ja erosta, vaan ennen kaikkea rakkaudesta.

Pyysimme teiltä apua parhaan löytämiseksi. Saimme lähes 2000 vastausta, joissa ehdotettiin kymmeniä loistavia laulua kaikkien aikojen rakkauslauluksi.

Valitsimme ehdotuksistanne 36 kappaletta äänestykseen.  Äänestys on nyt päättynyt. Ääniä annettiin peräti 11 731 kappaletta!

Ilta-Sanomien lukijoiden mielestä kautta aikain kolmanneksi kaunein rakkauslaulu on osuvasti ja ytimekkäästi Rakkauslaulu.

Johanna Kurkelan esittämä Rakkauslaulu on tunnetun muusikkopariskunnan käsialaa, sillä kappaleen sanoituksesta vastaa PMMP:stä tuttu laulaja-lauluntekijä Paula Vesala ja sävellyksestä hänen miehensä, The Rasmus –yhtyeestä tuttu Lauri Ylönen.

Rakkauslaulu on siitä harvinainen kappale, ettei laulun nimi esiinny kertaakaan kappaleen sanoituksissa. Rakkauslaulun herkässä kertosäkeessä lauletaan seuraavasti:

 

Kaksi niin hehkuvaa ja kaunista saa kirkkaana loistaa
Kunpa auringon päivät päällämme ei päättyisi koskaan-  Musiikilla on ihmeellinen vaikutus meihin ihmisiin. Se ilahduttaa ja ihmetyttää, puhdistaa ja lohduttaa, Johanna Kurkela kommentoi Ilta-Sanomille.

-  Koen, että musiikki on kuin nuotio, jonka äärelle sukulaissielut kokoontuvat. Olen onnellinen, että tämä laulu on saanut koskettaa ja yhdistää niin monia. Kiitos Paula ja Lauri.

Rakkauslaulu julkaistiin singlenä helmikuussa 2010. Se on huhtikuussa 2010 julkaistulla Johanna Kurkelan neljännellä studioalbumialla Hyvästi, Dolores Haze.

Kappale oli yksi julkaisuvuotensa menestyneimmistä kotimaisista kappaleista, sillä se oli vuoden kymmenenneksi soitetuin kappale radioissa.

Sittemmin Rakkauslaulua on esitetty useita kertoja esimerkiksi Voice of Finlandissa ja Idolsissa. Rakkauslaulusta on tullut viime vuosina myös suosittu häätanssi.

Lukijat perustelevat, miksi Rakkauslaulu on paras rakkauslaulu:

"Koskettava ja kaunis laulu todellisesta elämästä. Ei mitkään liirum laarum pumpuli balladi." –Jonna

"Niin kaunis ja herkkä kappale.  Saa minut aina ajattelemaan mieheni ja minun suhdetta <3." –Anna

"En muista muuta kappaletta näistä, joka on saanut kyyneleet silmiini. Onnen ja kiitollisuuden kyyneleet siksi, että oma rakkaani on vierellä kulkenut niin monta vuotta." –Marke

"Tämä on maailman ihanin kappale, joka kertoo rakkaudesta ja sen vaikeudesta. Kappaleeseen on helppo samaistua, ja joka kerta kun kuulen tämän, menen kananlihalle. Johanna Kurkelan ääni on jotakin uskomattoman kaunista!" –Jenni

"Kappale on riipaisevan koskettava ja se pysäyttää joka kerta, kun sen kuulee. Melkein tulee tippa linssiin tätä kuunnellessa. Toivon, että jos joskus löydän sen unelmieni prinssin, niin haluan ehdottomasti tanssia 'häävalssini' tämän tahdissa." -SatuKaikkien aikojen rakkauslaulu -sarja jatkuu huomenna, jolloin julkaistaan toiseksi kaunein rakkauslaulu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt