Musiikki

Kim Herold laulaa suomeksi "länkkärivideolla" – "Olen aina halunnut olla cowboy"

Julkaistu:

COWBOY
Muusikko Kim Heroldin tulevan albumin single.
Kaikki okei julkaistaan tänään perjantaina. Kappaleesta tehty musiikkivideo nähdään ensinäytössä ISTV:ssä. Espanjassa kuvatussa videossa seikkaillaan villin lännen maisemissa.

Kun ohjaaja Jyri Koski kuuli kappaleen, hän halusi tehdä siitä länkkärivideon. Tyrmäsin idean, ettei sellaista voi tehdä Suomessa. 24 tuntia myöhemmin hänellä oli käsikirjoitus ja suunnitelma, miten video kuvataan Espanjassa, Herold kertoo.

Herold ei näe mielekkäänä musiikkivideoiden tekemistä vain pelkän videon tekemisen vuoksi.

Videossa pitää olla hyvä tarina. Tätä oli mukava tehdä, sillä olen pikkupojasta asti halunnut olla cowboy, hän naurahtaa

Kaikki okei -kappaleessa samoin kuin myöhemmin kesällä julkaistavalla albumilla Heroldin laulukieli on aiemman englannin sijaan vaihtunut suomeksi.

Aloin kirjoitella biisejä suomeksi ja sain niistä läheisiltäni hyvää palautetta. Suomeksi laulaessani tunnen, että pääsen lähemmäksi kuulijaa. Suomi on syvällisempi kieli kuin englanti, Herold luonnehtii.

Suomenruotsalaiset juuret omaava muusikko sanoo, että suomeksi laulaminen oli samalla uuden oppimista.

Tunsin, että minun oli pakko päästä tekemään jotain uutta. Mielessäni kävi myös että laulaisin ruotsiksi, mutta suomi oli minulle haaste. Minun on helpompi laulaa suomea kuin puhua sitä. Suomi myös kuulostaa kappaleissani jollain tapaa eksoottiselta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt