Musiikki

Suomalaismuusikko kuoli jäähyväiskappaleensa julkaisupäivänä

Julkaistu: , Päivitetty:

suru-uutinen
Vesa ja Tytöt -yhtye oli päättänyt julkaista vakavasti sairaan laulajansa viimeisen levytyksen maanantaina 11.11. – Vesa Pitkänen menehtyi varhain samana aamuna.
Vesa ja Tytöt -yhtyeen avoimelle Facebook-sivulle ilmestyi maanantaina koskettava kirjoitus:

”Sää on ollut synkkä ja myrskyisä useamman päivän. Tänään maisema kylpee kirkkaassa valossa, puut eivät hievahdakaan...Tänään maailma tuntuu poikkeuksellisen pysähtyneeltä. Yhtyeemme kaunissieluinen ja herkkä tulkitsija Vesa Pitkänen on varhain tänä aamuna poistunut luotamme sairastettuaan vakavasti jo pidempään.”

Vesa ja Tytöt -yhtyeeltä julkaistiin yksi albumi Huomenna kaikki on toisin.

Levyn julkaisi EMI-levy-yhtiön maineikas alamerkki Blue Note. Yhtiö odotti yhtyeestä kiintotähteä, eräänlaista sofistikoitua bilebändiä.

Teatterialalla työskennelleen Pitkäsen lisäksi yhtyeessä vaikutti joukko päteviä suomalaismuusikoita, jotka tulkitsivat komeasti 1970-lukuista suomalaista progeiskelmää.

"Jos vain jaksan, niin paljon kierretään kuin vain voi"Alun perin yhtyeen esikoisalbumin piti ilmestyä loppuvuodesta 2011, mutta Pitkäsen vakava sairastuminen levyn miksausvaiheessa muutti suunnitelmat.

Laulaja kuitenkin toivoi, että levy näkee päivänvalon, ja niin se julkaistiin kesällä 2012. Silloin Pitkänen suhtautui realistisen toiveikkaasti myös esiintymisiin.

 - Nautin yleisön edessä olemisesta, esiintyjänä aina lähtee uudelleen lentoon niissä tilanteissa. Hoitojen takia voin kuitenkin keikkailla harvakseltaan, eikä sille mitään voi. Jos vain jaksan, enkä mene huonompaan kuosiin, niin niin paljon kierretään kuin vain voi, hän sanoi Ylen haastattelussa kesällä 2012.

Pitkäsen varsinainen jäähyväiskappale Yksin julkaistiin kuitenkin maanantaina 11.11.2013 – päivänä josta tuli myös Pitkäsen kuolinpäivä.

Yhtyeen Facebook-sivun mukaan kappaleen julkaisupäivä oli päätetty jo aikaisemmin:

"Viime viikkojen aikana on työstynyt kappale, jonka yhtye on jo aiemmin nauhoittanut. Julkaisupäiväksi oli päätetty jo ennalta 11.11. eli tämä päivä.
Kiitos Vesa, että saimme tuntea sinut ja kulkea kanssasi ne päivät, jotka meille annettiin. Tänään moni meistä kokee olevansa todella Yksin.”

 

 

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt