HIM järjestää Helldone -festarin uudella tavalla - ja valloittaa uuden maanosan - Musiikki - Ilta-Sanomat

HIM järjestää Helldone -festarin uudella tavalla - ja valloittaa uuden maanosan

Julkaistu: 2.11.2013 17:35

Tavastian perinteinen uudenvuoden rokkijuhla leviää HIM-yhtyeen Suomen -kiertueeksi. Talvella bändi lähtee ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikkaan.

Helsinkiläisen HIM -yhtyeen kansainväliset fanit kokoontuvat taas vuodenvaihteessa Suomeen: HIM järjestää jo perinteiseksi muodostuneen uudenvuoden keikan Helsingin Tavastialla.

Pitkään järjestettyyn tapahtumaan on luvassa tänä vuonna jotain uutta, kun Helldone venyy pieneksi kiertueeksi. HIM nähdään myös 28.12. Oulussa, 29.12. Seinäjoella ja 30.12. Tampereella.

- Ei ole ehditty kiertää Suomessa pitkiin aikoihin, laulaja Ville Valo kommentoi IS:lle.

HIMin lisäksi kiertueella nähdään myös muita, myöhemmin julkistettavia bändejä.

HIM -yhtyeen keikkasuosio on vankkaa. Se on nähty viime viikkoina Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Yhtye on tehnyt 50 keikkaa elokuusta lähtien. Ensin yhtye kiersi yhdessä tanskalaisen Volbeatin kanssa Yhdysvaltoja, sen jälkeen on ollut Euroopan –kiertueen vuoro.

Lontoossa bändi keräsi Camdenin Koko -klubiin kahtena iltana 1400 kuulijaa, loppuunmyydyn salin. Halloween-keikka perjantaina päätti kiertueen ja päästi Valon ja bändikaverit lomalle vuodenvaihteen Helldoneen saakka.

Sen jälkeen bändi lähtee kiertueelle Australiaan, Yhdysvaltoihin ja ensimmäistä kertaa myös Etelä-Amerikkaan. Näillä näkymin HIM esiintyy ainakin Meksiko, Chileen, Argentiinaan ja Brasiliaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?