Cheek uransa huipulla: "Valheelliset jutut ahdistavat" - Musiikki - Ilta-Sanomat

Cheek uransa huipulla: "Valheelliset jutut ahdistavat"

Uutuuslevyllä avautumisesta tuli puhdistunut fiilis, kertoo menestysräppäri.

Cheek pitää jäähallikeikkoja uransa kohokohtana.­

1.10.2013 3:00

Räppäri Cheek eli Jare Tiihonen on elänyt tänä syksynä uransa hienointa aikaa.

Uusi albumi Kuka muu muka myi triplaplatinaa alle kahdessa viikossa, singlelistan 20 myydyimmän kappaleen joukosta löytyy tällä hetkellä yhdeksän Cheek-julkaisua ja artistin saavutuksiin voi nyt listata myös kaksi loppuunmyytyä konserttia Helsingin jäähallissa.

Tiihonen kuvailee konsertteja elämänsä hienoimmaksi projektiksi, jonka äärellä hän haluaa pysähtyä ja nautiskella. Haave jäähallikeikoista kun ehti kyteä mielessä kymmenen vuoden ajan.

– Konserttien toteutus lähti omasta, vähän hullusta ideastani tämän vuoden alussa. Täytyi vähän suostutella, että sain kaikki muut tahot mukaan.

Levynteko puhdisti

Levyn lyriikoissa Tiihonen käsittelee asioita, joista hän ei mielellään ole puhunut julkisuudessa: ahdistusta, kovasta työtahdista seurannutta loppuun palamista, isänsä kuolemaa ja sitä, kuinka rinnalle on vaikea löytää sopivaa naista.

Vaikeat ajat ovat kuitenkin nyt mennyttä elämää. – Ehkä sen takia levyn valmistumista seurasi puhdistunut fiilis, oli rehellinen olo itseni kanssa.

Yksi levyn teemoista on julkisuuden ja mediahuomion nurja puoli. Viime kuukausina Tiihonen on päätynyt lehtien kansiin muun muassa väitetyn rakkauselämänsä takia ja siksi, että kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) haukkui hänen musiikkinsa.

Tiihonen antaa mielellään haastatteluja suurimmalle osalle mediasta, mutta muutama poikkeuskin on.

– Valheelliset jutut tietysti ahdistavat ja olisin niin tyytyväinen, jos minusta ei olisi koskaan yhtään mainintaa juorulehdissä. Toisaalta joku juuri sanoi, että lopettaisi se Cheek jo niistä julkisuuden varjopuolista itkemisen – teki mieli sanoa, että en itse niistä ole tullut itkemään, mutta haastatteluissa niistä aina kysytään.

Nyt Tiihonen pitää vajaat kaksi viikkoa lomaa ennen loppusyksyn keikkaputkea. – Olen todella fiiliksissä siitä, että pääsen tuulettumaan paineista ulkomaille.

Kaikki paukut musiikkiin

Suomen musiikkitaivaan tähtien on vaikea kasvaa enää kovin paljon Tiihosta suuremmiksi. Kiinnostaako artistia bisneksen laajentaminen musiikista muuallekin, esimerkiksi yhdysvaltalaisen hiphop-kollegan Kanye Westin tapaan?

– Se olisi hienoa, mutta katsotaan, miten lähivuosina hommat asettuvat. Jotta pystyy menemään eteenpäin, täytyy laittaa kaikki paukut siihen asiaan, jossa haluaa menestyä. Tällä hetkellä se on musiikkiura.

IS selvitti myös Cheekin huimat tulot - lue lisää tiistain Ilta-Sanomista!

Katso digilehti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?