8 ohitusleikkausta Hyksissä pelasti Uriah Heep -tähden veljen - tänään hyväntekeväisyyskonsertti

Julkaistu: , Päivitetty:

TÄNÄÄN SUURI HYVÄNTEKEVÄISYYSKONSERTTI
Uriah Heepin legendaarinen kosketinsoittaja ja säveltäjä Ken Hensley, 62, kertoo uskomattoman tarinan hänen veljensä pelastamisesta Suomessa.

Tapahtumat sijoittuvat tammikuuhun. Kenin nuorempi veli Trevor, 57,  oli soittomatkalla Suomessa esiintymässä Uriah Heep Suomi Finland ry:n juhlissa. Kotimatkalla Helsinki-Vantaan lentokentällä hän sai yhtäkkiä sydänkohtauksen.
 

 

- Onneksi paikalla oli kaksi brittilääkäriä, jotka antoivat ensiapua. Sen jälkeen veli kiidätettiin HYKSin teho-osastolle ja sieltä sydänkirurgiselle osastolle, Ken Hensley kertoo.

- Olin silloin maatilallamme Espanjassa ja meillä oli isot ruokakutsut. Joimme viiniä. Puhelimeni soi ja luulin sen olevani veljeni.

Toisessa päässä puhui hitaasti suomalaisnainen, joka kysyi, onko puhelimessa Ken Hensley.

- Silloin pelästyin ja ajattelin heti, että Trevor on kuollut. Hän puhui rauhallisesti ja kertoi asian.
 

 

Veli oli koomassa, jota pidettiin yllä kymmenen päivää. Sinä aikana hänelle tehtiin kahdeksan ohitusleikkausta Hyksissä.

- Yhdeksän on maksimimäärä ohitusleikkauksia. Lensin paikalle perheen kera heti pari päivää tapahtuman jälkeen. Oli kauheaa nähdä hänet letkuissa.

Veli herätettiin koomasta kymmenen päivän jälkeen ja hänet siirrettiin Holiday Inn -hotelliin, jossa perhe piti hänestä huolta. Lopulta Britanniasta lähti kaksi lääkäriä hakemaan hänet Englantiin.

- Hän toipui täysin. Se on ihme. Olen onnellinen, että minulla on vielä veli. Meillä on suvussa alttiutta sydänvaivoille.

Hyväntekeväisyyskonsertti Hyksissä

Keskiviikkona hän haluaa osoittaa kiitollisuutensa Hyksin teho-osastoille järjestämällä Tavastialla hyväntekeväisyyskonsertin. Sen koko tuotto paitamyynteineen menee lyhentämättömänä sairaalalle.

 - Jos en olisi pystynyt tekemään konserttia Suomessa, olisin tehnyt tämän missä tahansa muuallakin ja rahat olisi osoitettu samaan kohteeseen.
 

 

Illan aikana kuullan Uriah Heepin 70-luvun tuotantoa, Jimi Hendrixiä, Deep Purplea ja Facesia. Tukikonsertti Hyksin teho-osastoille -keikalla on mukana Ken Hensley & Friends, Crazy World & special guests Virve "Vicky" Rosti, Jukka Gustavson, Maria Hänninen, Eeva Koivusalo & Kasper Mårtenson.

- Mukaan saattaa tulla myös muita erikoisvieraita, Ken Hensleyn bestiksiin kuuluva muusikko Mika Järvinen Grazy Worldista kertoo.

Paikalle saapuu myös Hensleyn perhettä: sisko tyttärineen ja Kenin veljen tytär. Illan aikana luovutetaan saatu summa sairaalalle ja lääkärit kuulevat myös Ken Henslyn tekemän runon.

- Se tuli mieleeni maatilalla ja kirjoitin sellaisen. En pysty itse lukemaan sitä, mutta Mika tekee sen puolestani.

Tänään julkaistaan myös Mika Järvisen kirja Uriah Heep – Easy Living (Johnny Kniga), joka on tuhti pakkaus bändin urasta. Siellä puhuvat kaikki elossa olevat jäsenet ja twisti on siinä, kuinka he ovat olleet Suomessa niin monta kertaa.

- Minulle tämä on nyt sadas kerta Suomessa. Ensimmäinen kerta, kun kaikki tavarat tulivat perille yhdessä lennon kanssa, Ken Hensley nauraa.

Myös Mika Järvinen ottaa konsertin sydämestään, sillä hänen isänsä pelastettiin Meilahden sairaalassa, kun hän sai aivoverenvuodon.

- Aina puhutaan vain siitä, kuinka ambulanssi ei tullut paikalle tai muuta. Nyt haluamme positiivisesti kertoa siitä, kuin tärkeitä nämä ihmiset ovat ja kuinka hyvää työtä sairaalassa tehdään, Mika Järvinen summaa.

Ken Hensley nyökkää päätään vieressä.

- Jokainen sairaalassa on sankari. He ovat enkeleitä. Lupaan, että illassa on tänään magiaa, hän sanoo villasukat jalassaan.

Huom! Keikka alkaa Tavastialla alkaa kello 20.30.

 

Ken Hensleyn nimikirjoitus Ilta-Sanomien lukijoille.

 

 

Päivitetty artikkelia: Ken Hensley on Uriah Heepin kosketinsoittaja ja legendaarinen kappaleiden tekijä. Hän myös laulaa. 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt