Musiikki

Näin tehtiin Isac Elliotin menestyslevy!

Julkaistu:

Isac Elliotin Wake Up World -levyn tekoon käytettiin paljon aikaa – ja huikea menestys todistaa, että se kannatti.
Sony Musicin Olli Halonen lupaa faneille jotain spesiaalia jo loppuvuodesta, ja seuraava levy julkaistaan vuonna 2014.

Isac Elliotin Wake Up World -esikoislevy julkaistiin toukokuussa. Levy myi kultaa jo ennakkoon ja nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen.

Ensimmäisen levyn sisällöstä päävastuussa ollut Olli Halonen Sony Musicilta kertoo, että seuraava, vuodelle 2014 suunniteltu levy olisi tarkoitus tehdä mahdollisimman samalla kokoonpanolla kuin Wake Up World.

Esikoislevyn tuotti pääasiassa 24-vuotias Joonas Angeria, joka teki kappaleista seitsemän. Angeria työskentelee Emma-palkitun musiikkituottajan, Jukka Immosen The Fried Music -studiolla. Biisejä oli sanoittamassa ja säveltämässä myös muita ammattitaitoisia tekijöitä, mutta tiimit pyörivät pitkälti Angerian kautta. Myös Isac Elliotin isä Fredi, joka itsekin tekee musiikkia, oli vahvasti mukana läpi prosessin.

– Meillä toimi hirveän hyvin yhteistyö Joonaksen, Fredin ja Isacin kanssa. Kaikkien mielipiteitä kuunneltiin ja meillä oli samannäköinen visio siitä, mitä levyn pitää olla tyylillisesti. Se meni tosi kivuttomasti ja helposti, Halonen summaa tyytyväisenä.

Levytyssopimuksen tekemisestä julkaisuun kului noin vuosi. Levyä tehtiin pitkään, koska sen laatu haluttiin pitää kaikilla osa-alueilla huippuhyvänä. Halonen toteaa, että jo teinit ovat nykyään kuluttajina erittäin ankaria ja ymmärtävät laadukkaan soundin merkityksen. Lisäksi kun tavoitteena on kansainvälinen menestys, on asiat tehtävä alusta alkaen kunnolla, jotta levy kestää vertailun ja kilpailun.

Halonen uskoo, että ensimmäisen levyn korkea laatu avannee ovia myös sellaisten nimekkäiden biisintekijöiden suuntaan, jotka eivät vielä debyyttiartistille kirjottaisi kappaleita.

– Lähtökohtaisesti kuitenkin toivon, että sama tiimi säilyy, koska prosessi oli niin hyvä, ja lopputuloskin on osoittautunut enemmän kuin hyväksi, Halonen tiivistää.

Ensi vuoteen saakka fanien ei kuitenkaan tarvitse odottaa kuullakseen jotain uutta, paljastaa Halonen.

– Tämän vuoden puolella julkaistaan kyllä varmasti vielä jotain spesiaalia, Halonen lupaa salaperäisesti.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt