1990-luvun iskelmälaulaja on nyt heavy-bändin kaunis keulahahmo

Julkaistu:

Neljä studioalbumia julkaissut Amberian Dawn -yhtye on julkaissut kokoelmalevyn täysin uuden laulajan voimin.
Amberian Dawn -yhtyeen uusi vokalisti on Capri, jonka taustat ovat varsin erikoiset metallibändin laulajaksi.

Capri, oikealta nimeltään Päivi Selo (ent. Virkkunen), on nimittäin julkaissut 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa kaksi sooloalbumia - iskelmälaulajana.

Päivi, 41, julkaisi vuonna 1997 tyttönimellään debyyttialbumin Salaa sinun ja neljä vuotta myöhemmin ilmestyi toinen albumi Kuun morsian. Päivi osallistui myös vuonan 1998 Syksyn sävel -kisan finaaliin kappaleella Vertigo.

Päivi kuitenkin vakuuttaa, ettei vaihdos iskemästä heavyyn ole tapahtunut hetkessä, vaan tosien sooloalbuminsa jälkeen hän irtautui iskelmästä ja alkoi keskittyä coverkeikkoihin, joilla hän esitti pääasiassa rock- ja heavy-kappaleita.

- Iskelmäura oli enemmän muiden juttu kuin minun. Sen jälkeen olen tehnyt muun muassa Pink- ja Nightwish-tribuuttikeikkoja. Tämä on musaa, jota olen aina kuunnellut, Capri kertoo.

- 1990-luvulla minulla ei kuitenkaan ollut mahdollisuuksia tehdä englanninkielistä musiikkia. ja kun minulle tarjottiin mahdollisuutta tehdä musiikkia Anna Erikssonin ja Laura Voutilaisen jalanjäljissä, nuorena tyttönä päätin lähteä kokeilemaan.

- Mutta tosiasiassa jo silloin haaveilin, että pääsisin laulamaan rockia, Capri sanoo.

Päivi liittyi Amberian Dawn -yhtyeeseen joulukuussa 2012. Hän korvasi yhtyeessä aiemman laulajan Heidi Parviaisen.

Nyt yhtye on julkaissut kokoelmalevyn Re-Evolution, jonka kaikki biisit on uudelleen soitettu ja laulettu.- Laulajana voin nyt käyttää nyansseja monipuolisemmin, koska jokaisessa biisissä on omanlaisensa tunnelma.

- En häpeä mun iskelmätaustaa, mutta rehellisesti sanottuna en halua sinne enää palatakaan, Capri sanoo.

Amberian Dawnin muut jäsenet ovat innoissaan uudesta laulajastaan.

- Caprin ammatillinen osaaminen on huikealla tasolla ja klassisen laulajan koulutuksestaan huolimatta hänen sydämensä sykkii raskaan musiikin tahdissa. Caprin tulkinnasta löytyy äärettömän paljon monimuotoisuutta ja hän onnistuu viemään vanhojen sävellysten tunnelman ennen kokemattomalle tasolle. En liioittele yhtään luonnehtiessani Amberian Dawnin syntyneen uudelleen, kosketinsoittaja/kitaristi Tuomas Seppälä iloitsee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt