Saara Aalto äänittää kiinankielistä albumia - aikoo valloittaa Aasian markkinat

Julkaistu:

1990-luvun alun Oulunsalossa viisivuotias tyttö nimeltä Saara Aalto säveltää kanteleella ensimmäisiä omia kappaleitaan ja kysyy vanhemmiltaan nauhoitusvinkkejä.
Hän myös laulaa hiusharjaan peilin edessä, menee tanssitunneille, soittaa pianoa tuntikaupalla ja pakottaa naapurin lapset tekemään kanssaan musiikkiesityksiä, teatteria ja Abba-show'ta.

Sittemmin Saara Aalto on tullut suomalaisille tutuksi ennen kaikkea television kykyjenetsintäkilpailuista.

Aalto ei kuitenkaan tahdo perinteiseksi tv:n kautta uransa aloittaneeksi laulajaksi, joka esittää muiden kirjoittamia kappaleita musiikkibisneksen pillin mukaan. Aalto haluaa tehdä musiikkinsa itse, omalla tavallaan ja omilla rahoillaan. Hän ei piittaa genrerajoista, mutta kuvailee tuotantoaan eeppiseksi rakkauspopiksi.

Perjantaina ilmestyy Aallon kolmas albumi, You Had My Heart. Se ei ole yhtä positiivinen ja elämäniloinen kuin edellinen levy Blessed with Love.

– Olen säveltänyt ja sanoittanut kaikki kappaleet yhtä cover-versiota lukuun ottamatta itse, joten ne ovat todella henkilökohtaisia. Levyllä käsitellään paljon parisuhteeni loppumista. Laulujen kirjoittaminen oli kuin terapiaa.

Aalto pitää kuitenkin edelleen tiiviisti yhteyttä ex-puolisoonsa Teemu Roivaiseen, mutta työn merkeissä. Roivainen omistaa pienen Yume Records -levy-yhtiön, jonka kautta You had my heart julkaistaan. Hän myös soittaa Aallon bändissä ja on tuottanut uuden levyn.

Tyttömäisyys puree idässäSuuret levy-yhtiöt ovat lähestyneet Aaltoa useaan otteeseen, mutta muusikko ei taivu kompromisseihin.

– Olen käynyt vuosien varrella monia keskusteluja heidän kanssaan, mutta neuvottelut kaatuvat aina siihen, että he vaativat minua laulamaan suomeksi.

Aallon mukaan on myös jonkinlainen kirous, että hän on opiskellut musiikkia.

– Suomalaiset kokevat, että jos on hankkinut tietotaitoa, ei voi olla uskottava, tunteellinen muusikko. Ulkomaiden suurimmat tähdet ovat kuitenkin tehneet hulluna töitä menestyksensä eteen.

Muusikko on aloittanut maailmanvalloituksensa iskemällä Aasian markkinoille. Aalto äänittää parhaillaan kiinankielistä albumia, ja You Had My Heart -albumin nimikappaleesta on kuvattu kiinan- ja japaninkieliset musiikkivideot. Kiinassa artistin takana on paikallinen suuri musiikkiyhtiö Modern Sky, ja Aalto opiskelee kieltä yksityisopettajan avulla.

– Olen aina ollut kiinnostunut Aasian musiikista ja kielistä. Aasiassa myös tykätään tyylistäni – siitä, että olen aika tyttömäinen ja laulan korkealta.

Aalto on konsertoinut Kiinassa kaksi kertaa. Hän esiintyi maassa viimeksi muutama viikko sitten tähtitenori Jose Carrerasin kanssa.

– Päivä oli syntymäpäiväni, ja Jose lauloi minulle onnittelulaulun lavalla.

Pikkusisko samalla tielläSaara Aalto sijoittui viime vuonna toiseksi Nelosen Voice of Finland -ohjelmassa. Tänä vuonna ohjelmassa kilpaili hänen pikkusiskonsa Suvi Aalto, joka selviytyi neljän parhaan joukkoon.

– Olin joka kerta positiivisesti yllättynyt siitä, miten itsevarman ja aikuisen oloisesti Suvi esiintyi.

Lahjakkaat sisarukset ovat laulaneet yhdessä lukuisia kertoja sukujuhlissa ja muutamaan otteeseen julkisestikin.

– Olen kirjoittanut Suville kerran biisin, mutta siitä tuli niin hyvä, että halusinkin sen omalle levylleni, Saara Aalto nauraa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt