Brittisensuuri iski suomalaiseen musiikkivideoon - katso video!

rac

Julkaistu:

Suomalaisen For The Imperium -yhtyeen tuore musiikkivideo joutui sensuurin alle Iso-Britanniassa.
Suomalainen konemusiikkia ja metallia yhdistelevä For The Imperium -yhtye julkaisi tammikuussa ensimmäisen sinkkunsa tulevalta Hail the Monsters -albumiltaan.

Sudden Death -sinkun musiikkivideo joutui kuitenkin heti brittisensuurin kynsiin. Raakuutensa takia osa videosta on YouTube-videopalvelussa peitetty "Censored"-lätkällä.

- Sikäläisen levy-yhtiön edustaja ilmoitti meille, että video on sensuroitava, jos sitä aiotaan esittää Britanniassa. Se tuli meille aikamoisena yllätyksenä, koska ei meillä käynyt sellainen mahdollisuus mielessäkään, että videota jouduttaisiin sensuroimaan. Emme edes tienneet, että briteissä on instanssi, joka katsoo kaikki videot läpi ennen julkaisua, yhtyeen basisti Jyri Helko sanoo.

Videon sensuroitu versio nähtävissä yllä, tämän artikkelin yhteydessä.

Sensuurista huolimatta myös Sudden Death -videon sensuroimaton versio on yhä nähtävillä YouTubessa. Sensuroimaton versio katsottavissa täällä.

- Teimme animaatiovideon juuri siksi, että voimme näyttää siinä asioita, jotka olisi muuten aika hankalaa järjestää, Helko sanoo.

Helko sanoo, että sensuurin alle joutuneesta sisällöstään huolimatta video ja Sudden Death -single on perusajatukseltaan sodanvastainen.

- Videon idea ja tarina on sodanvastainen, vaikka se saattaakin äkkiseltään vaikuttaa muulta. Esimerkiksi kaikki sinkun tuotot lahjoitamme eteenpäin Ruokaa ei aseita -järjestölle, Helko kertoo.

Hail the Monsters -albumi julkaistaan 1. maaliskuuta, jonka jälkeen For The Imperium lähtee kiertueelle Iso-Britanniaan. Yhtye soittaa 7.-17. maaliskuuta yhteensä 11 keikkaa eri puolilla Britanniaa.

- Olemme innoissamme, koska kyseessä on ensimmäinen kiertueemme Iso-Britanniassa. Ja tarkoituksena on, että tämä olisi ensimmäinen mutta ei lähellekään viimeinen kiertue siellä, Helko naurahtaa.

For The Imperium herätti huomiota musiikillaan jo vuonna 2011 julkaistun debyyttialbuminsa myötä. Yhtyeen musiikissa on vaikutteita useista eri musiikkigenreistä, minkä seurauksena For The Imperium seilaa musiikillaan rockin, konemusiikin, heavy metalin, popin ja hardcoren aalloilla yhtä aikaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt