Rohkeaan tyyliin vaihtanut Saara Aalto laulaa nyt kiinaksi - katso kuvat!

Julkaistu:

Laulaja Saara Aalto kuvaa parhaillaan uutta videota, josta tehdään peräti kolme eri versiota: englannin-, japanin- ja kiinankielinen. IS pääsi ainoana mediana seuraamaan videon kuvauksia.
Saara ei epäröi myöntää, että uudella You Had My Heart-videolla pyritään kansainvälisille markkinoille. Erityisesti Saara panostaa Kiinaan.

- Olen tehnyt jo yhden videon kokeilumielessä kiinaksi ja japaniksi, mutta nyt on kyseessä isommat kuviot. Meillä on hyvät kontaktit, jotka odottavat uutta matskua, Saara kertoo.

Kiina on pikku hiljaa länsimaistumassa ja maassa on kasvavaa kysyntää länsimaisille artisteille. Tähän saumaan Saara tähyää. Hän on opiskellut vuoden kiinaa. Marraskuun Sanghain keikalla Saara villitsi yleisöä kiinankielisillä juonnoilla.

Saaran levyt on toistaiseksi julkaissut pieni Yume Records. Sama koskee tulevaa, loppukeväästä ilmestyvää levyä. 

Määrätietoinen Saara ei ole halunnut tinkiä omista suunnitelmistaan Hän on kieltäytynyt neljästä ison levy-yhtiön sopimuksesta, koska laulukieleksi on ehdotettu suomea. Se ei ulkomaille tähyävälle artistille sovi.

- Minulla on sen verran isot visiot, että on ollut vaikea löytää yhteistyökumppaneita. Kun on sitten tehnyt itse, niin oikeat tyypit ovatkin tulleet mun luo.

Koko kansan tietoisuuteen Saara nousi viime vuonna Voice of Finland-ohjelman myötä. Keikkamäärä kasvoi huimasti. Pelkästään joulukuussa Saara teki kolmekymmentäneljä keikkaa.

- Kasvoin myös henkisesti artistina. Jouduin ohjelman edetessä tarkkaan miettimään mitä teen ja millainen olen.

Energisellä Saaralla on oma Blessed With Love-korusarja ja nykyisin nettikaupan lisäksi myös oma myymälä Oulussa.

- Haluan olla moderni artisti, joka tekee tätä kokonaisvaltaisesti. En ole pelkkä poptähti vaan ympärilläni on kokonainen maailma, kaikki se mitä olen.

Rohkaisua Saara on saanut Voice of Finland-tähtivalmentaja Michael Monroen esimerkistä.

- Kun on sellainen kuin on, hommat menevät luonnostaan oikeaan suuntaan.

Videon You Had My Heart-kappale on tulevan levyn ensimmäinen sinkkulohkaisu. Se esittelee entistä räväkämmän Saaran.

- Ekalla levyllä oli söpöstely vaihe. Nyt takana on vuosi, johon liittyi paljon jännitteitä. Se kuuluu myös levyllä.

Kuvauskulut nelinkertaiset

Taustatyötä Saaran uran eteen on tehty Aasian suunnalla pidempään. Jo pari vuotta sitten Saara oli esillä Singaporen musiikkimessuilla.

- Maailman kasvavimmat musiikkimarkkinat ovat Kauko-Idässä. Kiinassa oli 2010 kuusi ulkoilmafestivaalia, viime vuonna jo kaksisataakymmenen, manageri Jari-Pekka Jouppi havainnollistaa.

Joupin mukaan Saara on hyvällä tavalla perfektionisti ja sopii niin tekemisen tapansa kuin imagonsakin puolesta täydellisesti kiinalaisten makuun.

- Tulossa on Kiinan suhteen iso juttu, mutta sitä ei voi julkistaa ennen kuin nimi on paperissa. Kukaan suomalainen muusikko ei ole tehnyt vastaavaa.

Laatu maksaa, joten videon tekeminenkään ei ole halpaa lystiä. Jouppi ei kerro summia, mutta sanoo kulujen olevan nelinkertaiset suomalaisen levy-yhtiön normaaliin videopanostukseen verrattuna.

Videon ohjaa Marko Mäkilaakso. Hänet tunnetaan paitsi Emma-palkittuna musavideo-ohjaajana myös vuoden 2012 esikoiselokuvastaan War of the Dead.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt