Musiikki

Tavistarinoiden tulkki Arttu Wiskari - kuuntele Ikuisesti kahdestaan -kappale

Julkaistu:

VIDEO
Tavistarinoiden tulkitsija Arttu Wiskari laulaa tulevalla levyllään muun muassa lapsettomuudesta ja huoltajuuskiistasta.

Laulaja-lauluntekijä Arttu Wiskarista tuli toissavuotisen debyyttilevynsä myötä saman tien eräänlainen kansan ääni, joka avaa kappaleissaan tavallisten ihmisten tarinoita ja tragedioita.

Sama linja jatkuu myös huhtikuussa julkaistavalla kakkosalbumilla.

- Siinä on taas vahvoja stooreja ja kiperiä aiheita, jotka ovat olleet framilla yhteiskunnallisessa keskustelussakin. Sellaisia tavistarinoita, joista ei aiemmin ole oikein voinut tehdä kappaleita, joita saisi soittaa radiossa. Siksi tämä on paljon ensilevyä kantaaottavampi, Wiskari kuvailee.

Tulevan levyn ensimmäinen sinkku, perjantaina julkaistava Ikuisesti kahdestaan kertoo lapsettomuudesta.

Wiskarin, 28, mukaan tarina pohjautuu hänen ystäväpariskuntaansa, joka on jo pitkään kamppaillut vaikean asian kanssa.

- Lapsettomuus on todella yleistä, mutta siitä ei puhuta juuri lainkaan. Siitä ei haluta puhua varsinkaan, jos on tilanne päällä, Wiskari sanoo.

- On mahtavaa, että tällaisesta aiheesta kertova kappale voidaan ottaa radiosoittoon. Ettei asia ole enää siinä mielessä tabu. Koska asia koskettaa kuitenkin niin monia.

Tulevalla albumilla käsitellään Wiskarin mukaan myös muun muassa lapsen huoltajuuskiistaa isän näkökulmasta sekä elämäntilannetta, jossa ihminen ei tunne kuuluvansa mihinkään.

- Huoltajuuskiistat ovat usein raskaita myös isälle, koska yleensähän lapset päätyvät äidille. Monet unohtavat sen, mitä isä kokee, kun ei yhtäkkiä enää näekään lapsiaan kuin ainoastaan silloin tällöin, Wiskari sanoo.

Kaikki tarinat perustuvat tositapahtumiin, mutta ne eivät kerro ainakaan suoraan laulajan omasta elämästä.

- Biiseissä on mukana paljon mun omia fiiliksiä, mutta ihan puhtaasti musta kertovia lauluja siellä ei ole.

Viime lokakuussa kihloihin menneellä Wiskarilla ei ole vielä kumppaninsa
Pauliinan kanssa lapsia - eikä perheenlisäys ole pariskunnalla vielä aivan lähiaikojen suunnitelmissakaan.

- Mutta eihän sitä tosiaan tiedä, onko niitä mahdollista saadakaan. Tulee jos on tullakseen, Wiskari sanoo.

Edellislevyllään platinaa myynyt Wiskari sanoo kokevansa suuria paineita kakkoslevynsä menestyksestä.

- Pelottaa todella paljon, että miten hommat menevät. Koska en ole ollut bisneksessä vielä kovinkaan kauan mukana, niin yhtään ei tiedä, miten toinen levy uppoaa. Mutta onneksi tätä ei ole aivan yksin tekemässä, Wiskari sanoo.

Liittyykö kakkoslevyyn taloudellista riskiä?

- Sellaista ei ole. Mutta ei tässä kovin leveästikään pystytä elämään eikä syömään päivittäin sisäfileitä. Mutta ei pidäkään pystyä. Tärkeintä, että saisin jatkaa näitä hommia mahdollisimman pitkään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt