Sekava Ville Valo hämmensi HIM-fanit Tavastialla: "Ollaanks me paskoja, vai ootteks te?"

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

keikka
Pitkältä tauolta palannut HIM ei ollut parhaimmillaan eilisellä Tavastian-keikalla.
Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin yhtyeisiin kuuluva HIM on lopettelemassa reilut kaksi vuotta kestänyttä keikkataukoaan.  Perjantaina puoliltaöin alkanut keikka Helsingin Tavastialla oli toinen veto tauon jälkeen, ja alku lähtikin vauhdikkaasti liikkeelle uuden Strange World -kappaleen tahdissa.

Etenkin lavan edusta oli täynnä ympäri maailmaa bändin kotikulmille matkustaneita tosifaneja, jotka olivat tulleet paikalle aina Uutta-Seelantia, Yhdysvaltoja ja Etelä-Amerikaa myöden. Yhtyeen keulakuvalla Ville Valolla olikin pitkin iltaa vaikeuksia päättää, puhuako yleisölle suomea vai englantia.

Valitettavasti vaikeudet eivät loppuneet kielimuuriin. Yhtyeen saundi oli puuroinen, mutta todenteolla meno alkoi takellella vasta keikan puolivälin jälkeen.

Villen uniikki ääni on ollut paremmassakin kuosissa, ja Sweet Pandemoniumin aikana ääni särkyi useaan otteeseen. The Sacrament puolestaan tyssäsi ensimmäiseen säkeistöön, kun Valo unohti kauniin balladin sanat ja viittilöi bändiä keskeyttämään koko biisin.

- Mulla on vähän stressiä. Tavastian paineet, isi ja äiti ja kaikki paikalla, Valo kommentoi, kun bändi sai toisella yrittämällä vedettyä kappaleen läpi.

Vanhojen takuuvarmojen hittien lisäksi settiin oli upotettu kaksi uutta kappaletta, jotka yleisö otti innolla vastaan. Uutta oli myös se, että Valo säesti itse kitaralla muutamissa kappaleissa.

Uran alkuajoilta tuttu It's All Tears ei mennyt aivan putkeen, eikä Valo ilmeisesti ollut tyytyväinen yleisön mukanaoloon, sillä mies viittilöi bändiä jälleen lopettamaan biisin kesken.

Loppuunmyyty Tavastia jäi hämmentyneenä seuraamaan Valon sekavaa avautumista.

- Ollaanks me v***u paskoja, vai ootteks te? Valo täräytti yleisölle.

Englanninkieliselle yleisölle hän tyytyi toteamaan, että Helsinki on tänään tylyllä tuulella.

Kommenttia seurasi pitkä avautuminen yleisön mukana olemisesta, tanssimisesta ja bändin Valon mielestä huonosta saundista, mutta valitettavasti ainakaan salin perälle asti Valon sanoista ei saanut selvää.

Keikan hämmentävin osuus tuli Buried Alive By Love -menohitin jälkeen, kun Valo käänsi selkänsä yleisölle ja alkoi mikkiin englanniksi puhuen ojentaa bändiään. Muu bändi seurasi vakavin ilmein, kun nokkamies tylytti heitä yleisön kuullen huonosta saundista ja laiskasta meiningistä.

Palopuhe kesti piinallisen pitkään ja etenkin rumpali Mika "Kaasu" Karppinen sai Valolta pyyhkeitä. Rumpali otti ne vakavana nyökäten vastaan.

Yleisön korvaan Valon puheet tuntuivat oudoilta siinäkin mielessä, että etenkin basisti Mige oli lavalla bändin kasassapitäviä voimia ja iso osa energiasta tuli Kaasun jämäkästä rumpusoundista.

Vajaat kaksi tuntia kestänyt keikka päättyi Join Me In Deathin ja When Love and Death Embracen kaltaisiin klassikoihin. Yleisö purkautui salista hämmentynein mielin. Monet ilmaisivat pettymyksensä ääneen narikkajonossa.

Päivitetty 29.12.2012 kello 9.17: Toimittajan kommentti ei näkynyt alkuperäisessä versiossa oikein.

Toimittajan kommentti: Vaarallisia merkkejä ilmassa


HIMiä lähes koko sen uran ajan seuranneena uskallan sanoa, että perjantain keikka oli välillä jopa surullista katseltavaa. Tuttu energia pilkahteli välillä esiin, mutta Valon oudot avautumiset olivat vaarallisia merkkejä bändin tilasta.

Miljoonia myynyt yhtye ei voi olettaa, että ympäri maailmaa levinnyt fanikunta jaksaa kovin kauaa maksaa lipuista vastaavanlaisille keikoille. Myös pään aukominen yleisölle osuu nopeasti omaan nilkkaan etenkin, kun Tavastian yleisö taputuksineen ja mukana laulamisineen oli valmis antamaan HIMille lähes loputtomasti anteeksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt