Tiesitkö? Laura Närhen isä tunnetaan vuoden 1975 hitistä - Musiikki - Ilta-Sanomat

Tiesitkö? Laura Närhen isä tunnetaan vuoden 1975 hitistä

Laura Närhi sai hiljattain markkinoille toisen sooloalbuminsa Tuhlari. Hän eli musiikin ja muusikoiden parissa koko lapsuutensa.

12.11.2012 7:00

Laura Närhi nousi pinnalle yli kymmenen vuotta sitten Kemopetrol-yhtyeen solistina. Musiikin parissa Närhi kuitenkin eli vahvasti jo ennen Kemopetrolia.

Hänen isänsä on laulaja Seppo Närhi ja äidinisä kovan luokan levymoguli Mosse Vikstedt. Närhen äiti Maija Kuusi työskenteli ennen levy-yhtiö BMG:n toimitusjohtajana. Eikä tässä vielä kaikki: Maija Kuusen aviomies on musiikin monitoimiosaaja Kim Kuusi.

Seppo Närhen kappaleista Prinsessa 65 on se, jota edelleen kuulee usein.

Kuuntele vuonna 1975 julkaistu hitti täältä! Kyseinen Neil Sedaka -cover on levytetty kolme vuotta ennen Lauran syntymää.

- Kappaleen kuuleminen tuo minulle mieleen värikkään lapsuuden. Meillä oli semmoinen aika iso talo, jossa vieraili paljon isän soittajakavereita. Ja oli hienoa päästä isän mukaan esimerkiksi laivakeikoille, Laura kertoo.

"Perhe on pahin" ja "sukuvika se on jos suksi ei luista" kuuluvat runsaasti viljeltyjen latteuksien katraaseen. Laura Närhen suksi on kuitenkin luistanut hyvin, eikä ihme. Hänen äitinsä isä on jämerän sortin levymoguli Johan "Mosse" Vikstedt, jolla on nyt ikää 86 vuotta.

- Äidinisä on tiennyt koko ajan, mitä kotimaisessa populaarimusiikissa tapahtuu. Ja hän tietää vieläkin kaikki artistit ja niin edelleen.

- Hän käy myös katsomassa keikkojani. Äidinisän yhtiön artisteista minulle tärkeimmät ovat olleet Carola ja Seija Simola.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?