Steve Vai ja David Lee Roth kiipeilivät kalliolla Helsingissä

Julkaistu: , Päivitetty:

Steve Vai keikkailee tänään Tampereella ja huomenna Helsingissä.
Frank Zappan, Whitesnaken, Motörheadin, David Lee Rothin ja Ozzy Osbournen kanssa levyttänyt Steve Vai on kenties parhaiten tullut tunnetuksi soolouransa kautta.

Steve Vai on säveltäjä ja tuottaja, mutta ennen kaikkea moninkertaisesti palkittu kitaristi, jonka useat kotimaiset kitarasankarit nostavat esikuvakseen.

Syyskuussa uuden albumin The Story of Light julkaissut Vai valloittaa tänään Tampereen Pakkahuoneen, huomenna on The Circuksen vuoro Helsingissä.

Mutta mitä mieltä Kalifornian auringon alla asustava mies on kylmästä Pohjolasta?

- Mielenkiintoista kyllä, olen viettänyt monia hauskoja hetkiä Suomen vierailuillani, hyväntuulinen Vai kertoi IS:lle puhelimessa.

- Eräs kiertueeni David Lee Rothin kanssa alkoi Suomesta ja olimme Helsingissä kolme päivää. Kiersimme Daven koko kaupungin ja kiipeilimme jopa kalliolla. Suomi on aina kiehtonut minua eksoottisella mystisyydellään.

Hän viittaa vuoden 1988:n kiertueeseen, joka ulottui Helsingin jäähalliin asti.

Kyse ei ole mistään peruskohteliaisuudesta, sillä taustalla on myös tarina. Vai on pikkupojasta asti ihaillut Frank Zappaa.

- Zappan Inca Roads -biisi äänitettiin studiossa. Mutta kesken nauhoituksen siihen editoitiin Helsingin keikalla soitettu kitarasoolo. Minusta oli järjettömän hienoa, että irrallinen soolo pystyttiin lisäämään tuolla tavalla ja Helsinki jäi mieleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt