Musiikki

Lordin Awa jättää yhtyeen

Julkaistu:

Lordi-yhtyeen pitkäaikainen kosketinsoittaja Awa jättää yhtyeen.
Lordin 10-vuotisjuhlakeikka Rovaniemen Simerockissa 11. elokuuta tulee olemaan Awan viimeinen esiintyminen yhtyeen riveissä, kertoo yhtyeen tiedotuspäällikkö Katja Toivonen.

Awa liittyi Lordiin vuonna 2005 ja hänen ensimmäinen Lordi-levynsä oli yhtyeen kansainvälinen menestyslevy The Arockalypse. Kaikkiaan Awa on soittanut Lordin kolmella studiolevyllä.

Awan seuraaja Lordin uutena kosketinsoittajana on jo valittu. Hän tulee soittamaan Lordin seuraavalla studiolevyllä, jonka julkaisua kaavaillaan alkuvuodelle 2013, paljastaa Toivonen.

Yhtyeen uuden kosketinsoittajan, kuten myös rumpalin, hahmot ja hahmonimet paljastetaan yhtyeen uusien pukujen ja maskien kanssa ennen uuden levyn ilmestymistä.

- Soittaminen Lordin riveissä on ollut uskomattoman hieno kokemus, selkeästi parhaita ajanjaksoja elämässäni. Olen aina pitänyt kovasti Lordista, sen musiikista ja imagosta ja tulen varmasti tulevaisuudessakin seuraamaan tiiviisti bändin toimintaa, kertoo Awa.

- Lordi-poppoo oli ja tulee aina olemaan minulle kuin toinen perhe ja tulen kovasti ikävöimään bändiä ja fanejamme. Seitsemän vuotta yhtyeen riveissä on kuitenkin myös ollut henkisesti ja fyysisesti erittäin vaativaa ja sitovaa. Lordin kaltaisessa bändissä on oltava mukana sataprosenttisesti. Jos siihen ei enää kykene, on osattava päästää irti ja antaa tilaa uudelle.

- Haluan vielä alleviivata, etten ole jättämässä musiikkia ja sen tekemistä kokonaan, sillä musiikki on minulle tärkeintä elämässä. Tällä hetkellä pidän luovaa taukoa, mutta erinäisiä ideoita on jo syntynyt mielessäni, joista kuulette heti, jos ja kun aika on kypsä. Uskon myös, että minut nähdään vielä joskus koskettimien takana, hän jatkaa.

Rumpali kuoli helmikuussaYhtyeen keulahahmo, Mr. Lordi toteaa seuraavaa:

- Tämä asia on ollut keskusteluissa kulissien takana jo pidemmän aikaa, mutta kukaan ei olisi uskonut tästä vuodesta tulevan näinkin totaalinen muutosten vuosi Lordille. Ainahan sitä uskoo ja toivoo, että kulloinenkin kokoonpano olisi se viimeinen ja pysyvä, mutta nämähän eivät ole uskosta ja toivosta riippuvaisia asioita, Mr. Lordi toteaa ja viitaa kuluneella vuodella siihen, kun bändin rumpali Tonmi Lillman kuoli helmikuussa.

- Tilanteet muuttuvat, asioita tapahtuu ja suunnitelmat menevät uusiksi. Me muut bändiläiset halusimme todella kovasti Awan jatkavan, mutta ymmärrämme täysin hänen päätöksensä ja kunnioitamme sitä. Tiedämme, ettei päätös ollut Awallekaan helppo. Sen kypsyttely on kestänyt kauan.

- Sovimme jo aiemmin, ettei Awa enää osallistu seuraavan levyn tekoon. Muutoin hänen olisi ollut lähestulkoon pakko roikkua mukana vielä seuraavat pari vuotta. Se ei tietenkään olisi ollut reilua hänelle, bändille, eikä kyllä faneillekaan, Mr. Lordi huomauttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt