Musiikki

Haloo Helsingin hurja haave – 1000 keikkaa

Julkaistu:

Maailman toisella puolen -hitti on isompi kuin Haloo Helsinki! itse, yhtyeen Elli ja Leo sanovat.
Suomen musiikkihistoriassa ei ole kovinkaan paljon bändejä tai artisteja, jotka ovat 21 ikävuoteen mennessä ehtineet heittää jo peräti 300 keikkaa.
 
Haloo Helsinki! -yhtye kuuluu tähän kastiin. Syksyllä 2006 perustettu yhtye soitti perjantaina uransa 300:nnen keikkansa, kun se avasi tämänvuotisen Ilosaarirockin Sulo-klubin ensimmäisenä esiintyjänä.
 
- Ensimmäinen keikka soitettiin vuoden 2007 alussa Suutarilassa, Pohjois-Helsingissä. Siitä lähtien on painettu hommia jalat maassa ja pää taivaissa, Haloo Helsingin laulaja Elli ja kitaristi Leo kertovat.
 
Haloo Helsinki! nousi suureen suosioon viimeistään viime vuonna Maailman toisella puolen -hitin myötä. Viime vuoden ykköshitin siivittämänä Haloo Helsingin kolmas studioalbumi III rikkoi juuri platinarajan (20 000 myytyä levyä), ja yhtye on nyt vakiinnuttanut asemansa Suomen musiikkitaivaalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
 
Haloo Helsinki! vastaanotti platinalevyn perjantaina Ilosaarirockissa, Joensuussa.
 
- On todella mukavaa, että olemme edenneet tasaiseen tahtiin, että kaikki ei ole tapahtunut äkkirysäyksellä. Ja on hienoa, että myös vanhempi jengi on löytänyt meidät, Elli sanoo.
 
- Mutta totta kai Maailman toisella puolen -kappaleella on ollut suuri vaikutus tähän. Siitä biisistä on tullut isompi kuin bändi itse. Se on vähän kuin Joutsenlaulu Yölle, Leo puolestaan sanoo.
 
Parhaillaan Haloo Helsinki! tekee neljättä studioalbumiaan. Kepeästä Maailman toisella puolen -kappaleesta huolimatta yhtye aikoo pitää rock-imagostaan yhä tiukasti kiinni.
 
- Tulevalla levyllä on ensi kerraan ainoastaan meidän omia biisejä ja biisien tunnelmat ovat hyvin monipuolisia, Elli ja Leo kuvailevat.
 
Mutta mitkä ovat Haloo Helsingin tavoitteet?
 
- 1000 keikkaa. Se olisi hienoa saavuttaa joku päivä. Mutta siihen tietysti menee vielä aikaa, Leo naurahtaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt