The Rasmuksen pojat: "Tuli ihan hirveitä biisejä"

Julkaistu:

The Rasmus pohti tauolla vakavasti, onko yhtyeellä tulevaisuutta.
The Rasmus palasi huhtikuussa parrasvaloihin lähes parin vuoden tauon jälkeen, kun se julkaisi yhtyeen nimeä kantavan kahdeksannen studioalbumin.

Tauon aikana The Rasmuksen laulaja Lauri Ylönen teki soololevyn, ja yhtyeen fanit ehtivät jo pohtia, onko yhtyeen tarina lähellä loppuaan. Yhtyeen jäsenetkin olivat epävarmoja yhtyeen tulevaisuudesta.

- Tauon aikana ilmassa oli tietämättömyyttä - ennen kaikkea siitä, missä vaiheessa kokoonnumme yhteen ja alamme taas tehdä uusia biisejä, basisti Eero Heinonen myöntää.

Perjantaina Ruisrockissa esiintyneen yhtyeen jäsenet eivät olleet tauon aikana keskenään riidoissa, mutta yhtyeen uusi suunta ei ollut kellekään selkeä. Levyn suunnittelun alkuvaiheessa bändi oli epävarma

- Kun aloimme tehdä uutta levyä, meidän piti miettiä ihan tosissaan, mikä tämän jutun juuri oikein on. Että onko meillä enää kipinää tehdä tätä vai ei, rumpali Aki Hakala kertoo.

- Kaikki oli auki, mutta se oli lopulta meille tärkeääkin, koska meidän piti tosissamme testata itseämme, löytyykö meiltä uusia biisejä. Se oli meille hyvää itsemittailua, Heinonen ja Hakala sanovat.

Luomisen tuskaltakaan The Rasmus ei uutta albumia tehdessään välttynyt, kun homma ei alkanut sujua kuin Strömsössä.

- Ensimmäisellä viikolla tuli ihan hirveitä biisejä ja siksi kotona masensi koko touhu, eikä yhtään huvittanut edes puhua asiasta. Mutta toisella viikolla syntyikin onneksi loistavia biisejä, ja siitä homma lähti kunnolla käyntiin, Hakala ja Heinonen muistelevat viime vuotta.

18-vuotias The Rasmus on ollut kaikille jäsenilleen tietynlainen henkireikä koko yhtyeen olemassaolon ajan, koska nelikko on toistensa parhaita kavereita ja he ovat kasvaneet yhdessä aikuisiksi musiikin kautta.

Siksi lopettaminen ja bändin hajoaminen ei käynyt kunnolla kenenkään mielessä.

- Ei bändin lopettamista uskaltanut edes ajatella, koska tässä bändissä on niin rakkaita ihmisiä, Heinonen sanoo.

Millaisessa tilassa The Rasmus nyt sitten on?

- Bändi on laput silmillä menevä ja itsevarma 18-vuotias. Ehkä vuosien varrella muutamia nauloja on tarttunut arkkuun, joista olemme oppineet, Aki Hakala sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt