Musiikki

Kaikki haluavat Notkeaan Rottaan – kohubändin mukana liuta suosikkiartisteja

Julkaistu:

Notkea rotan uuden, ensi viikolla julkaistavan levyn tekijätiedot pullistelevat kiinnostavia suomalaistähtiä. Monet heistä tosin piilottelevat taiteilija- tai salanimen takana.
Yhtyeen uusi vakiojäsen on pitkään Los Angelesissa vaikuttanut rock-kitaristi Rane Raitsikka. Ranen innostus Rotan meininkiin houkutteli mukaan levylle puolestaan muun muassa muun muassa Hanoi Rocksissa, New York Dollsissa, Joan Jett and The Blackheartsissa ja nykyisin Michael Monroen bändissä bassottelevan Sami Yaffan.

-Sami halusi tulla mukaan, kun näki meidät, Rane kertoo.

Lisäksi Notkean rotan koplaan kuuluu näyttelijä Maria Järvenhelmi eli Meno-Anu sekä suomalaisten lukuisissa suomalaisissa metallibändeissä, esimerkiksi Waltarissa, Sinergyssä ja Ensiferumissa rummuttanut Janne Parviainen eli Pannu Hanhi.

Selloa levyllä soittaa Kullervo Rottapovitsh. Mitä maineikkain suomalainen rockmuusikko kätkeytyy myös salanimen taakse, sillä Notkea rotta ei halua ratsastaa nimekkäällä tekijäjoukolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-Me ei haluta tehdä siitä numeroa, että Ismo Alanko soittaa meidän levyllä selloa, Raitsikka sanoo.

Tämä on tietysti sopivaa yhtyeelle, jonka keulakuvaräppärit on tunnettu jo kymmenen vuoden ajan nimillä Notkea Rotta, Rautaperse ja Rohtori Laine. Julkisuudessa he ovat myös aina piilotelleet paitsi hölmönhauskojen nimien, myös tekonenien tai aurinkolasien takana.

Vaikka uudet ja vierailevat muusikot ovat tuoneet bändin soundiin paljon uutta, Notkea rotta seisoo kuitenkin ennen kaikkea hauskojen ja värikkäiden, tarinoiden muotoon kirjoitettujen sanoitusten varassa.

-Me ei olla koskaan kuuluttu mihinkään suomiräppiosastoon siinä mielessä, että hyvä teksti on aina ollut hyvä on sen sitten tehnyt Juice, Eput tai mikä tahansa Helismaa, Notkea Rotta sanoo.

-Me ollaan tarkkoja siitä, että riimit osuvat kohdalleen, Rautaperse säestää.

Notkean rotan levyillä rottahahmo seikkailee eri puolilla maailmaa. Ties mitkä Thaimaan rannat sekoiltuaan hän putoaa uuden levyn aluksi lentokoneesta takaisin Itä-Helsinkiin.

Vaikka tarinat ponnistavat stadilaisesta lähiöstä kappaleen Mitä iistimpää, sitä siistimpää –hengessä, Notkean rotan villi livetouhu on lyömässä läpi laajemminkin kuin pääkaupunkiseudulla. Äskettäin bändi teki Kouvolassa keikkapaikan yleisöennätyksen ja festarikeikkoja on luvassa enemmän kuin koskaan.
 


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt