Whitney Houston on kuollut - Musiikki - Ilta-Sanomat

Whitney Houston on kuollut

Amerikkalainen poplaulajatar Whitney Houston on kuollut. Näyttelijänäkin tunnetuksi tullut Houston kuoli lauantaina 48-vuotiaana.

Houston nousi uransa aikana yhdeksi kaikkien aikojen suosituimmista laulajista.

12.2.2012 8:06 | Päivitetty 12.2.2012 10:45

Popsoulin kuningatar kamppaili pitkään päihdeongelmien kanssa, mutta kuolinsyystä ei tuoreeltaan ollut tietoa. Poptähti löydettiin kuolleena Beverly Hilton -hotellista Los Angelesista.

– Paikalla ei ollut ilmeisiä merkkejä rikoksesta. Beverly Hillsin poliisilaitos tutkii asiaa, poliisin tiedottaja kertoi.

Houston julistettiin kuolleeksi paikan päällä. Laulaja oli Los Angelesissa osallistuakseen Grammy-juhlallisuuksiin. Hänen oli tarkoitus esiintyä tuottaja Clive Davisin järjestämässä juhlassa ennen varsinaista gaalaa.

– Minun ei täydy peitellä tunteitani näin monien ystävien edessä. Olen järkyttynyt, kun pois on mennyt henkilö, joka merkitsi minulle niin paljon niin monien vuosien ajan, tuottaja Davis sanoi juhlassa, joka sai yllättäen muistotilaisuuden luonteen.

Aretha Franklinin kummitytär

Voimakasääninen Houston kohosi huippusuosioon 1980–90-luvuilla.

Diivan maineestaankin muistetun Houstonin suurimmaksi hitiksi muodostui countrykuningatar Dolly Partonin kirjoittama mahtipontinen balladi I Will Always Love You. Megahitti soi Bodyguard-elokuvan (1992) soundtrackilla, ja Houston myös näytteli elokuvan naispääosan.

Artistin muita menestyslauluja ovat esimerkiksi Saving All My Love For You, I Wanna Dance With Somebody ja Greatest Love Of All.

New Jerseyn osavaltiosta kotoisin ollut Houston sai inspiraatiota laulajanuralleen sukunsa muilta soul-laulajilta. Hänen äitinsä on gospel-tähti Cissy Houston, serkkunsa myös laulajana menestynyt Dionne Warwick ja kummitätinsä legendaarinen Aretha Franklin.

– Hänellä oli ääni, joka pystyi muuttamaan tarinan ja melodian maagisiksi nuoteiksi, muotoili Lionel Richie uutisen kuultuaan.

Houston avioitui vuonna 1992 laulaja Bobby Brownin kanssa, ja pariskunta sai tyttären. Huumeiden ja väkivallan rikkoma suhde päättyi 14 vuotta myöhemmin.

Houston esiintyi Suomessa ensimmäistä kertaa lokakuussa 1999 Helsingissä. Hänelle järjestettiin samalle vierailulle myös toinen konsertti, koska ensimmäinen myytiin päivässä loppuun. Houston konsertoi Helsingin Areenassa viimeisen kerran kesällä 2010.

Laulaja löytyi kuolleena Beverly Hilton -hotellista Los Angelesista

–Paikalla ei ollut ilmeisiä merkkejä rikoksesta. Beverly Hillsin poliisilaitos tutkii asiaa, poliisin tiedottaja kertoo.

Fanit lauloivat Houstonin musiikkia hotellin edessä.

New Yorkin Apollo-teatteri muisti laulajatähden poismenoa valotaulussaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?