Mika Kallio loukkaantui ikävästi – nyt hän kertoo paluuyrityksestään ja tekemättä jääneistä töistä: ”Päätä ei silitetty” - Moottoripyöräily - Ilta-Sanomat

Mika Kallio loukkaantui ikävästi – nyt hän kertoo paluuyrityksestään ja tekemättä jääneistä töistä: ”Päätä ei silitetty”

Mika Kallio loukkaantui ikävästi ulosajossa. Nyt hän kertoo Ilta-Sanomille paluuyrityksestään.

Mika Kallio joutui ikävään onnettomuuteen ja leikkaukseen.

24.3. 14:19

Moottoripyöräilyn tähti Mika Kallio, 38, osallistui SM-jääratakilpailuihin Seinäjoella helmikuun lopulla.

Kallio johti kilpailua, kunnes päätyi ikävään ja erittäin valitettavaan onnettomuuteen. Ulosajo näytti aluksi melko vaarattomalta, mutta totuus oli toinen. Kallio ilmoitti tuoreeltaan, että hänellä on sääri- ja pohjeluu poikki.

Nyt Kallio kertoo Ilta-Sanomille, että hänen jalkansa on leikattu noin kolme viikkoa sitten.

– Ydinnaula asennettiin koko säären matkalle. Jalka on kipeä ja siinä on turvotusta.

Kallio sanoo viime aikoina aloitelleensa kuntoutusta fysioterapeutin ohjeilla.

– Olen päässyt hieman liikkumaan ja kävelemään. Pieniä jumppahommia olen päässyt myös tekemään. Tutkimusten mukaan jalka on lähtenyt luutumaan, hän raportoi.

Kallio on voittanut Suomen mestaruuden jääradalla useasti. Paremmin hänet tunnetaan kuitenkin ratamoottoripyöräilijänä, joka on saavuttanut kolme MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin.

Nykyään Kallio toimii MotoGP-talli KTM:n testikuljettajana. Hän on viime vuosina ajanut myös valikoituja MM-osakilpailuja.

– Loukkaantumiseen ei ole hyvää tai huonoa hetkeä, niin kuin tiedetään. Väkisin jää työpäiviä väliin. Kun on jalka poikki, niin se on poikki, Kallio tuumaa.

– Ei tiimistä päätä silitetty, mutta toisaalta he tietävät, että lajiharjoitteita täytyy ajamalla tehdä. Ja niissä voi sattua, ei sille sitten mitään voi, hän jatkaa.

Mika Kallio ei vastoinkäymisestä huolimatta halua missään tapauksessa vaipua synkkyyteen. Arkistokuva.

Kallio toivoo, että hän pääsisi MotoGP-pyörän päälle jo noin kuukauden päästä Espanjan Jerezissä ajettavissa testeissä.

– En tiedä, olenko aivan liian optimistinen, mutta pidän sitä vähän tavoitteena. Sillä tavoin kuntouttaminenkin on helpompaa, kun on joku selkeä tavoite.

– Jos yrittäisin Jerezissä ajaa ainakin muutaman kierroksen. Että näkisi vähän, että miten homma toimii.

Kalliota toivotaan myös kotimaiseksi vetonaulaksi KymiRingin MotoGP-kilpailuun.

– Tässä on tämä koronatilanne, enkä ainakaan minä osaa sanoa, pystytäänkö kisaa järjestämään heinäkuussa. Uskon kyllä toipuvani kisakuntoon heinäkuuhun mennessä, mutta sekään ei ole täysin varmaa, että haluaako KTM ajattaa minua KymiRingin kisassa.

Luitko jo nämä?