Suomen MotoGP-kilpailusta sysimusta arvio tallipomolta – ”Moottoriurheilu heinäkuussa olisi ihme” - Moottoripyöräily - Ilta-Sanomat

Suomen MotoGP-kilpailusta sysimusta arvio tallipomolta – ”Moottoriurheilu heinäkuussa olisi ihme”

MotoGP-tallin pomo ei usko, että heinäkuussa päästään kilpailemaan. Muutenkin MM-kalenteri on ruuhkautumassa.

Bradley Smith ajoi MotoGP-testeissä KymiRingillä elokuussa 2019.

5.4.2020 9:50

Iitin KymiRingillä on määrä ajaa ratamoottoripyörien MM-sarjan Suomen MotoGP-kilpailu 12. heinäkuuta.

Koronaviruksen takia myös Suomen osakilpailun yllä on peruuttamis- tai siirtouhka. Ducatin MotoGP-tallin italialaispomo Paolo Ciabatti ei usko, että heinäkuussa päästäisiin ajamaan MotoGP-kilpailuja.

– Moottoriurheilu heinäkuussa olisi ihme, Ciabatti totesi Speedweekille.

Tällä erää MM-sarjan promoottori ja sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Dorna Sports sekä kansainvälinen moottoriliitto FIM ruotivat kesäkuuhun merkittyjen Barcelonan, Saksan ja Hollannin osakilpailujen kohtaloa. Suomen GP pitäisi ajaa mainittujen kisojen jälkeen.

Kesän kaikkien kilpailujen mahduttaminen kisakalenteriin on vaikeaa – varsinkin kun kukaan ei varmasti tiedä, kuinka kauan vallitseva tilanne jatkuu.

– Olen varma, että Dorna harkitsee kaikki mahdolliset vaihtoehdot, jotta pääsemme aloittamaan niin pian kuin on turvallista. Sen jälkeen meidän on hyväksyttävä kaikki järjelliset ratkaisut, mitkä ovat harmoniassa oikeiden arvojen kanssa, Ciabatti sanoi.

Mika Kallio KymiRingillä viime vuoden elokuussa.

Ciabattin mielestä minimissään vain kahdeksan osakilpailun sarja riittäisi MM-arvoon ja maailmanmestaruuksien jakamiseen vallitsevassa tilanteessa. Alkuperäisessä MM-kalenterissa on parikymmentä kisaa.

– Voimme jo tässä vaiheessa unohtaa 13 GP-kisan minimin, mikä on Dornan ja FIM:n sopimuksessa.

Ciabattilta kysyttiin myös mielipidettä tyhjille katsomoille ajamisesta.

– Se olisi huono juttu, koska olemme tottuneet näkemään kisat isoina ja iloisina juhlina, missä on paljon väkeä. Ei ole kuitenkaan järkevää tunkea faneja katsomoihin nyt.

– Enkä tiedä, pitäisikö varikkoväkeäkään vähentää. Vaikka meillä olisi rajoitteita ja varotoimia, ihmisten välinen etäisyys on vaikea säilyttää. Minun täytyy tässä yhteydessä toistaa: En usko, että kilvanajo kesä- ja heinäkuussa on realistista.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan KymiRingillä piti kaasutella ratamoottoripyörien MM-osakilpailu jo viime vuonna.

Luitko jo nämä?