Mika Kallio jäi ilman MotoGP-sopimusta – samaa paikkaa himoinnut kuski poltti päreensä: ”Saa tuntemaan itseni arvottomaksi”

Julkaistu:

motogp
Mika Kallio ei saanut KTM:n kisakuljettajan pestiä ensi kaudeksi. Samaa paikkaa kärkkynyt portugalilaispilotti latasi katkeraa tekstiä valinnan jälkeen.
Mika Kallio ei saa kisakuljettajan pestiä ensi kaudeksi KTM:n MotoGP-tallista. Tämä kävi selväksi, kun KTM tiedotti ensi kauden kuljettajiensa olevan Brad Binder ja Pol Espargaro.

Kallio nousi tällä kaudella KTM:n tehdastallin kuljettajaksi, kun pahasti epäonnistunut Johann Zarco sai lähtöpassit. Suomalainen kärkkyi innokkaasti kisakuljettajan paikkaa myös ensi kaudeksi, mutta tämä jäi siis haaveeksi.

Kallio jatkaa KTM:n kisapilottina kuluvan kauden loppuun ja palaa itävaltalaistallin testikuljettajan hommiin ensi kaudeksi.

Kallio aloitti KTM:n testimiehenä vuonna 2015. Testipestinsä aikana hän on ajanut valikoituja MM-osakilpailuja.

Kallio, 36, on urallaan voittanut yhteensä kolme MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin. Mitalisijat ovat tulleet 125- ja 250-kuutioisissa sekä Moto2-luokassa.

Ensi kesänä MM-sarjaa ajetaan myös KymiRingillä. On hyvin todennäköistä, että Kallio saa niin sanotun villin kortin osallistumisoikeuden kotikisaansa sekä pyörän käyttöönsä KTM:ltä.

Kallion lisäksi KTM:n tehdastallin ensi kauden kisakuljettajan pestiä himoitsi muiden muassa KTM:n Tech3-satellittitallin pyörällä ajava portugalilainen Miguel Oliveira.

Oliveira, 24, antoi kitkeriä kommentteja Autosportille KTM:n ilmoituksen jälkeen. Oliveira sanoi, että hän olisi hyväksynyt sen, jos Kallio olisi saanut paikan, muttei ymmärrä eteläafrikkalaisen Binderin loikkaa KTM:n tehdastalliin.

– Sanoin aiemmin, että jos se on Mika, hyväksyn sen täysin, koska olen rakentanut hyvän suhteen Tech3:lle ja tallinvaihdossa ei olisi silloin järkeä. Mutta he valitsivat tulokkaan, joka on samanikäinen kuin minä. Se saa tuntemaan itseni hieman arvottomaksi, Oliveira tilitti Binderin valinnasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt