Mika Kallion syrjäyttämä tähtikuljettaja tilittää äkkilähtöään: ”Sydämeni revittiin irti”

Julkaistu:

moottoripyöräily
Mika Kallio syrjäytti Johann Zarcon KTM:n MotoGP-tallissa. Nyt kaksinkertainen maailmanmestari avautui kohtalostaan.
Ratamoottoripyörien MM-sarjan MotoGP-luokassa kilpaileva KTM ilmoitti tiistaina, että se on siirtänyt ranskalaiskuljettaja Johann Zarcon sivuun kisakuljettajan paikalta. Ilmoitus oli onnenpotku KTM:n testipilottina toimineelle Mika Kalliolle, joka korvaa loppukauden kisoissa Zarcon.

Zarco oli ajanut surkeasti, mutta äkillinen ilmoitus tyrmistytti silti ranskalaista. Kaksinkertainen Moto2-luokan maailmanmestari Zarco on nyt tilittänyt tuntojaan Canal plus -kanavan haastattelussa.

– Tuntuu oudolta. Olen ollut kymmenen vuotta mukana GP-kilpailuissa ja nyt minulle sanottiin, etten aja kautta loppuun asti. Se tuntui vatsassa asti, itse asiassa se tuntui kun sydämeni olisi revitty irti. En tiedä, tätä ei ole helppo sulattaa, Zarco sanoi.

Zarco siirtyi täksi kaudeksi suurin odotuksin KTM:lle. Hänen aikansa tallissa oli kuitenkin synkkä. Alun perin kaksivuotisen sopimuksen solminut ranskalaispilotti pyysi jo elokuussa KTM:ltä, että jälkimmäinen vuosi hänen kontrahdistaan puretaan. Pyyntö oli poikkeuksellinen, mutta Zarco myönsi, ettei KTM:n pyörän kesyttäminen ole häneltä onnistunut.

Taustalla Zarcon paikkaa kärkkyi 36-vuotias testikuljettaja Kallio, joka siis tiistaina sai himoitsemansa pestin.

Kallio oli 17:s Aragonin MM-osakilpailun harjoituksissa perjantaina. Parasta vauhtia kotiyleisönsä edessä piti Hondallaan espanjalaistähti Marc Marquez. Kallion espanjalainen tallitoveri Pol Espargaro oli harjoitusten viides.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt