Suomen MotoGP-kilpailu ajetaan heinäkuussa: ”Töitä on vielä paljon”

Julkaistu:

motogp
Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailu 2020 Kymiringillä ajetaan 12. heinäkuuta, kertoo MotoGP:n keskiviikkona julkistama ensi kauden alustava MM-kalenteri.
Lopullinen varmistus kilpailusta ja sen ajankohdasta vaatii vielä Kansainvälisen moottoriliiton FIM:n hyväksynnän meneillään olevan kauden loppuessa.

Kalenteri on MotoGP:n promoottorin ja sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoivan Dorna Sportsin sanelema, ja Iitissä sijaitsevan Kymiringin toimitusjohtaja Markku Pietilä otti gp-ajankohdan ilolla vastaan.

– Olen oikein tyytyväinen. Tämä on meidän kannalta erinomainen aika, ja sattuu myös tallien logistiikan kannalta fiksusti, Pietilä sanoo.

Suomea ennen moottorihurjat kisaavat alustavan kalenterin mukaan Hollannissa 28. kesäkuuta ja Suomen jälkeen sirkus tähyää kohti Tshekkiä, jossa ajetaan 9. elokuuta. Suomen gp on kauden 11:s kisa, kaikkiaan gp-kisoja ajetaan maaliskuun alkupäivien ja marraskuun puolivälin välillä 20.

Kokonaisuudessaan projekti Kymiringin radan valmistumiseksi on kestänyt yli kymmenen vuotta. Asvalttipäällysteen rata sai kesällä, ja tovi sitten radalla ajettiin MotoGP:n testiajoja. Nyt Kymiringiä työstetään kohti ensi kesän kilpailua, jonka potentiaaliseksi yleisömääräksi on kaavailtu jopa sataatuhatta.

– Valmistelu jatkuu. Töitä on vielä paljon, mutta työt on tehty tehtäväksi, tuoreimmasta askeleesta MM-ajoja kohti tyytyväinen Pietilä myhäilee.

Ensi kauden gp:n myötä Suomi palaa ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailun järjestäjäksi 38 vuoden tauon jälkeen. Imatralla ajettiin MM-sarjaa vuodesta 1964 vuoteen 1982, ja radalla juhlivat 250-kuutioisten kisavoittoja myös suomalaisen RR-historian suurimpiin lukeutuvat Jarno Saarinen ja Teuvo Länsivuori. Imatraa ennen Tampereella kaasuteltiin MM-osakilpailu 1962 ja 1963.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt