25-vuotias maailmanmestari syöksykierteessä – velanperintäreissu veitsen kera johti vankeustuomioon ja ajopaikan menetykseen - Moottoripyöräily - Ilta-Sanomat

25-vuotias maailmanmestari syöksykierteessä – velanperintäreissu veitsen kera johti vankeustuomioon ja ajopaikan menetykseen

Ratamoottoripyöräilyn maailmanmestarille Danny Kentille, 25, määrättiin vankeustuomio.

Maailmanmestari Danny Kent (oik.) on ajautunut ongelmiin.­

19.8.2019 16:50

Ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokan vuoden 2015 maailmanmestari Danny Kent on tuomittu ehdolliseen vankeuteen, kertoo Autosport-lehti.

Brittikuljettaja Kentille, 25, määrättiin rangaistus maaliskuisesta tappelusta, jossa hänen hallussaan oli veitsi. Tappelun toinen osapuoli oli 63-vuotias mies, jonka kanssa Kent oli päätynyt nujakoimaan pysäköintipaikalla.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi, että Kent oli ollut rikoksen tapahtuessa liikkeellä veljensä kanssa. BBC:n mukaan tilanne oli edennyt väkivaltaiseksi, kun Kentin veli oli ollut perimässä velkaa 63-vuotiaalta mieheltä. Danny Kentin kerrotaan työntäneen miehen pois veljensä luota. Nujakan aikana mies oli nähnyt veitsen putoavan maahan ja hälytti paikalle poliisit.

Kent myönsi veitsen hallussapidon oikeudessa, mutta kiisti kaikki aikeet sen käyttämiseen. Kentin mukaan veitsi oli vain sattumalta mukana ollut työkalu.

Autosportin mukaan Kentille tuomittiin vuoden mittainen ehdollinen vankeusrangaistus. Hän pyysi oikeudelta anteeksi tapausta.

Danny Kent on Moto3-luokan maailmanmestari.­

Kentistä tuli 2015 ensimmäinen ratamoottoripyörien maailmanmestaruuden voittanut brittikuljettaja sitten vuoden 1977, jolloin Barry Sheene ylsi toiseen 500-kuutioisten MM-titteliinsä.

Kentin ura on ollut viime vuodet laskusuunnassa. Hän on viimeksi kilpaillut Britannian superbike-sarjassa. Kent irtisanottiin MV Agusta Paramatta -tallista välittömästi tuomion tultua.

Luitko jo nämä?