Maailmanmestari murtui kyyneliin ja pyysi lopputiliä – korvaajaksi ehdolla suomalaiskuski: ”Tietysti kiinnostaa”

Julkaistu:

Motogp
Tähtikuski pyysi itkien sopimuksen purkua KTM:n tehdastallilta MotoGP-sarjassa. Mika Kallio kärkkyy hänen paikkaansa.
Ranskalaiskuljettaja Johann Zarco päätyi kovaan ratkaisuun ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa. Tukalaan tilanteeseen ajautunut Zarco, 29, pyysi itse sopimuksensa purkua MotoGP-luokassa kilpailevalta KTM:n tehdastallilta.

Zarco voitti MM-sarjan Moto2-luokan maailmanmestaruudet kausilla 2015 ja 2016. Hän nousi MM-sarjan kuninkuusluokka MotoGP:hen vuonna 2017. Tulokset olivat aluksi lupaavia, kun Zarco sijoittui sekä kausina 2017 että 2018 kuudenneksi MM-pisteissä Yamahan satelliittitallin pyörällä.

Täksi kaudeksi Zarco siirtyi suurin odotuksin KTM:n tehdastalliin. Hänen aikansa KTM:llä on kuitenkin ollut synkkä. Hän on MM-pisteissä tällä hetkellä vasta sijalla 17.

Zarco on kertonut, ettei hän ole kyennyt kesyttämään KTM:n pyörää saavuttaakseen odotettuja tuloksia.

Itävallan MM-osakilpailun yhteydessä Zarco ilmoitti KTM:n johdolle haluavansa purkaa sopimuksensa. Tapausta voidaan pitää poikkeuksellisena moottoriurheilussa.

– Johann tuli minun ja Mike Leitnerin luo lauantai-iltana. Olimme hieman yllättyneitä, koska aika tapaamiselle oli epätavallinen, KTM:n urheilujohtaja Pit Beirer kertoi Autosport-lehdessä.

– Siinä hän istui edessämme erittäin jännittyneenä ja kyyneleet silmissään. Hän sanoi, ettei pysty enää käsittelemään tilannetta ja haluaa ulos sopimuksestaan. Tilaa keskustelulle ei oikeastaan ollut, Beirer jatkoi.


Zarco solmi KTM:lle siirtyessään kaksivuotisen sopimuksen. KTM:n mukaan Zarco ajaa kuluvan kauden loppuun, mutta hänen sopimuksensa on purettu ensi kaudesta lähtien.

Suuri ihme ei olisi, jos tämäkin kausi loppuisi Zarcolta KTM:n sarvissa ennen aikojaan.

Ongelmistaan huolimatta Zarco aikoo jatkaa kilpailemista MotoGP-luokassa, mutta uuden työnantajan etsintä on siis joka tapauksessa edessä.

KTM puolestaan joutuu etsimään uuden kuljettajan Zarcon tilalle. Beirer kuvaili ajankohtaa hankalaksi uuden kuljettajan etsimiseksi, sillä vapaita kuljettajia ei ole paljon markkinoilla.

Ehdolla Zarcon korvaajaksi ovat myös KTM:n nykyiset testikuljettajat Mika Kallio ja espanjalainen Daniel Pedrosa.

Kallio, 36, kertoo Ilta-Sanomille olevansa ”tietysti kiinnostunut” kisakuskin pestistä.

– Täytyy totta kai havitella kisakuskin paikkaa. Ollaan tietysti kuulolla, Kallio sanoi Ilta-Sanomille.


Pedrosa on tilastojen valossa menestyneempi kuljettaja kuin Kallio, mutta hän lopetti kisakuljettajan uransa suurin elein kauden 2018 jälkeen. Pedrosa, 33, on monesti sen jälkeen kertonut olevansa tyytyväinen nykyiseen rooliinsa testimiehenä.

– Olen jutellut Pedrosan kanssa. Uskoisin, ettei häntä enää kiinnosta kisakuskiksi lähtö, mutta ihan satavarmaksi ei voi mennä sanomaan, Kallio pohti.

Kallio on aiemmin ajanut KTM:n MotoGP-pyörällä valikoiduissa MM-osakilpailuissa villillä kortilla. Hän kilpaili vakituisesti MM-sarjassa vuoden 2001 lopulta vuoden 2015 loppuun. Hän on voittanut yhteensä kolme MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin. Mitalisijat ovat tulleet 125- ja 250-kuutioisissa sekä Moto2-luokassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt