Kokenut motoristi Matti, 62, näki Imatranajojen turman metrien päästä: ”Hänellä oli näyttämisen halua”

Julkaistu:

Moottoripyöräily
Matti Paakki näki, kun sveitsiläiskuljettaja syöksyi kuolemaan johtaneeseen onnettomuuteen.
Imatralainen Matti Paakki, 62, todisti karmean näyn lauantaina.

Paakki näki noin kymmenen metrin päästä, kun sveitsiläinen Mathias Gnägi syöksyi kuolemaan johtaneeseen onnettomuuteen Imatranajoissa IRRC-ratamoottoripyöräilysarjan osakilpailussa.

Paakki on seurannut Imatranajoja paikalla 1960-luvulta. Moottoripyöräkortin hän hankki vuonna 1973 ja ajaa yhä kaksipyöräisillä.

Paakki arvioi Ilta-Sanomille, että Gnägin onnettomuus johtui liiallisesta näyttämisen halusta. Paakki kertoi, että Gnägi oli hieman ennen kaatumistaan ajanut etupyörä ilmassa eli keulinut.

Paakkia haastatteli ensi Iltalehti.

Paakki epäilee, että keuliminen oli tarkoituksellista, eikä se liittynyt vain kiihdytyksessä sattuneeseen nokan nousuun.

– Siinä kohdassa on sellainen pieni hyppy, ja siinä voi vähän keulia. Keulimisen jälkeen hän menetti pyöränsä hallinnan märällä radalla. Se kävi nopeasti, todella nopeasti, Paakki kertoi.

– Minä hankin moottoripyöräkortin jo 1973, mutta mehän olemme kuitenkin kaikkia poikia. Silti kellään, joka nousee pyörän selkään, ei pitäisi olla turhaa näyttämisen halua. Tämä sveitsiläinenkin oli jo 32-vuotias, mutta voi hyvin olla, että näyttöhaluja oli liikaa, Paakki lisäsi.

Kaatumisen jälkeen Paakki todisti karmeaa näkyä. Holtittomasti maata pitkin liukunut Gnägi oli törmännyt metalliseen valopylvääseen, jota ei ollut pehmustettu.

– Tippa tulee vieläkin linssiin. Kuolema satuttaa, ei voi mitään.

Vuosien saatossa Imatranajoissa on kuollut kolme kilpailijaa ja yksi katsoja.

Paakki aikoo kaikesta huolimatta jatkaa moottoripyöräilyä ja Imatranajojen seuraamista.

– Se on elämäntapa. Pyörällä ajaessa pitää olla kuitenkin järki päässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt