Moottoripyöräily

Moottoripyöräilijä perustelee nyt hengenvaarallista sikatemppuaan – päätti kostaa pahalle kilpailijalleen

Julkaistu:

Moottoripyöräily
Romano Fenati pahoitteli tekoaan. Samalla hän kertoi, että halusi antaa kilpakumppanilleen opetuksen.
Ratamoottoripyöräilijä Romano Fenati hankki itselleen potkut tallistaan hölmöilemällä käsittämättömästi viime viikonloppuna Moto2-sarjan San Marinon osakilpailussa.

Fenati tarttui maanmiehensä Stefano Manzin moottoripyörän jarrukahvaan, kun kaksikko ajoi vierekkäin täyttä vauhtia.

Manzi horjahti Fenatin vaarallisen temppuilun seurauksena, mutta sai pidettyä kulkuneuvonsa pystyssä.

Lue lisää: Moottoripyöräilijä vaaransi kilpakumppanin hengen vaarallisella tempullaan – talli antoi potkut

Fenati sai tempustaan kahden kisan kilpailukiellon. Kautta olisi ollut sen jälkeen jäljellä vielä neljä kilpailua, mutta Marinelli Snipers -talli antoi italialaiselle potkut.
Fenati kirjoitti tapahtumista tiedotteen maanantaina. Ensin hän halusi pahoitella törkytemppuaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pyydän anteeksi koko urheilumaailmalta. Heräsin tänä aamuna selväjärkisenä ja toivoin, että se olisi ollut vain pahaa unta. Tein häpeällisen teon, mutta tarkoitukseni ei ollut vahingoittaa, Fenati kirjoitti tiedotteessa.

Lue lisää: Hengenvaarallista sikailua ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa – entinen suomalaiskuski: ”En ole koskaan nähnyt tällaista”

Fenati on kuitenkin jatkuvasti vierittänyt vastuuta myös Manzin harteille. Hieman ennen Fenatin vaarallista temppuilua Manzin epäonnistunut ohitusyritys suisti molemmat kuljettajat pois radalta. Fenati painotti, että hänellä oli jo aiemmin useampikin yhteenotto Manzin kanssa.

– En olisi saanut reagoida provosointiin, mutta halusin saada hänet (Manzin) ymmärtämään, että hän käyttäytyi vaarallisesti. Halusin näyttää, että minäkin voin toimia samalla lailla kuin hän oli juuri toiminut minua kohtaan, Fenati kirjoitti.

– En kuitenkaan halua oikeuttaa tekoani. Nyt minulla on aikaa miettiä asiaa ja selkeyttää ajatukseni.

Siinä Fenati on oikeassa. Sen lisäksi että Fenati sai lähtöpassit tallistaan kesken tämän kauden, hänen sopimuksensa ensi kaudesta purettiin. Fenati oli ehtinyt allekirjoittaa sopimuksen sarjaan palaavan MV Augusta -tallin kanssa.

– Urheilulajimme on jo tarpeeksi vaarallinen. Emme hyväksy tällaista käytöstä tulevilta kuljettajiltamme, tallin omistaja Giovanni Guzari sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt